Kill Frenzy

Door / Op 17 sep 2012 / Reageer

De Belgische producer Kill Frenzy miste zijn debuut op het label Dirtybird niet. Vorig jaar maakte hij met het nummer Make That Booty Clap zowat het label anthem van het jaar. Als internationale artiesten uit verschillende genres (van Soul Clap tot Skrillex) jouw nummer draaien, dan snap je dat Kill Frenzy moeilijk in een hokje te steken is. Het is voor hem mogelijk om voetenwerk, breaks, techno & dubstep te combineren en er één geheel van te maken. Zijn tweede EP op het Amerikaanse label Dirtybird gaat onder de naam Go To The Mo en is nogmaals een bewijs van zijn eigenwijze opvatting van elektronische muziek.
Conclusie:

Deze Go To The Mo EP belichaamt weer het gegeven dat Kill Frenzy vertegenwoordigt, nl. een funky en groovy geheel. Toch bedenk ik meteen dan dat die termen niet de hele lading dekken. Booty zou ook nog in de beschrijving passen, maar zelfs dan heb ik nog niet alles. We zullen stilaan moeten toegeven dat de muziek van deze Limburger haast onbeschrijflijk is.

2012
4
Average: 4 (1 vote)
Taxonomy upgrade extras: 

Jaymo & Andy George mixen Moda Black

De Britse radiohosts Jaymo & Andy George stellen op 9 juli met trots hun Moda Black compilatie voor. Gekend van op BBC 1 hadden ze altijd al meerdere vingers aan de pols op het vlak van de nieuwste releases en frisse tunes. Deze compilatie op Moda Black krijgt een gelijknamige titel mee en zal volledig nestaan uit exclusief en onuitgebracht materiaal, waaronder een track van onze Belg Kill Frenzy!

De must sees van Laundry Day 2011

Door Sidney Ameel / 02/09/2011 / In Ed & Kim Beat & Bang Science Jakwob VNNR Dr. Lektroluv The Nitwits Mightyfools TLP Coone Kill Frenzy Ego Troopers Basement Jaxx Moonlight Matters Biggy & Smalls Stereo Express Leesa Shindu Part Time Punks Zaki Dysfunkshunal / 0 Reacties

Dat Laundry Day al van zijn eerste editie al bekend staat als dé uitgelezen kans voor jonge deejays om zich te bewijzen voor een grote menigte, moeten we jullie niet meer vertellen. Maar meer dan tien jaar later is het aanbod serieus verdubbeld. En wie is nu net de moeite waard om je kostbare tijd voor zijn podium te spenderen? Wij maakten voor jullie een bescheiden lijstje met interessante namen om zeker eens te checken. 

Kill Frenzy neemt de slijmerige trein

De Limburger Kill Frenzy werd in laatste instantie nog opgeroepen voor het Desperados podium op Extrema Outdoor. Maar ondertussen is hij ook bezig met zijn tweede release op Midnight Munchies. Deze Bombs & Trains EP zal bestaan uit twee originele nummers Tsar Bomba en Pain Train met enkele remixen daarop. Voor het laatste nummer in kwestie is er nu ook een ietwat erotische en dierlijke videoclip samengesteld. 

Extrema Outdoor maakt onverwacht nieuw stage bekend

Door Sidney Ameel / 05/08/2011 / In Rave Our Souls Neon Kill Frenzy / 0 Reacties

Volgende week zaterdag is het zover: Extrema Outdoor stoomt zich klaar voor de eerste Belgische editie. In ons interview met organisator Ugur Akkus, kwamen we al te weten dat ze er alleszins klaar voor zijn, en met het nieuws dat er plots nog een extra stage komt, beamen ze maar die stelling. Onder hun moto 'Sharing Secrets', hielden ze dit geheim lang verborgen voor ons! Enkele sterke namen op dit podium zijn Rave Our Souls, Kill Frenzy en Neon, gekend van Culture Club.

Door / Op 18 jul 2011 / Reageer

We wisten al langer dat Rock Herk erin slaagt om elk jaar opnieuw grote namen naar het Olmenhofpark in Herk-de-Stad te lokken. Dit jaar stonden zo bijvoorbeeld electroheads DjedjotronicNoob en Don Rimini, maar ook alternatievere namen als  Buraka Som SistemaFlux Pavilion en Errors op de affiche. Om het feest helemaal compleet te maken mochten ook onze langenoten Kill FrenzyShameboy en Mumbai Science hun plekje op het Limburgse festival opeisen. Onze redacteur was ter plaatse aanwezig en zag dat zelfs het slechte weer deze editie niet kon verknallen!

Conclusie:

Dag 1 was ondanks de vreemde combinatie van allerhande elektronische muziek een goede meevaller en ook in de Vice Club danste het jonge volkje gewillig op de voornamelijk dubstep (afgewisseld met wat chiptune) die hen werd voorgeschoteld. Shameboy en Buraka Som Sistema zorgden zeker voor de hoogtepunten van vrijdag.Dag 2 kampte dan weer met wat slechter weer, maar kende gelukkig twee afsluiters die het beste in het publiek naar boven haalden: Flux Pavilion en Mumbai Science! Zoals elk jaar leverde Rock Herk dus weer een diverse affiche aan die ervoor zorgde dat het volk vooraan van vrijdag tot zaterdag bleef dansen ondanks de regen en koude. Wie dat alles dan nog gratis aanbiedt kan niet anders dan beloond worden met enkele schitterende optredens en de appreciatie van het publiek!

4
Average: 4 (1 vote)

Rock Herk pakt uit met grote namen

Elk jaar slaagt de organisatie van Rock Herk er wel in om voor dit gratis Limburgs festival een topaffiche samen te stellen. Ook dit jaar vormt daar geen uitzondering op en op die manier profileert Limburg zich steeds meer als absolute festivalprovincie. Wat krijgt u tijdens de editie van 2011 in Herk-de-Stad te zien: onder meer Djedjotronic, NoobDon Rimini, Buraka Som Sistema, Brodinski, SindenOtto Von Schirach en Flux Pavillion zullen Limburg doen daveren, samen met onze landgenoten Kill FrenzyShameboy en Mumbai Science.

Pagina's

Subscribe to RSS - Kill Frenzy