Moonlight Matters

Crammerock 2012

Door Maxim Caby / 06/09/2012 / In Danny Byrd Etienne De Crecy Mumbai Science Modek Dj 4T4 Moonlight Matters Merdan Taplak Compact Disk Dummies Peaches raveyards / 0 Reacties

Crammerock te Stekene was dit jaar alweer volledig uitverkocht, maar wij hadden gelukkig nog tickets te pakken gekregen! Het festival dat georganiseerd wordt door jeugdhuis de Cramme in Stekene wordt elk jaar groter en wordt steeds beter, zowel in organisatie als in namen op de affiche. Ook dit jaar stonden er alweer wat kleppers op de affiche die wij in ogenschouw hebben mogen nemen. Dj's als Etienne De Crecy, Danny Byrd, Tantrum Desire, Don Diablo, Mumbai Science en Peaches passeerden er de revue. Een tweedaags verslag.

Moonlight Matters clubt in disco en neonlicht

Enkele weken geleden bespraken we al de nieuwe EP van Moonlight Matters die op het bekende Kitsuné label uitkwam. Voor titeltrack Come For Me is nu ook een videoclip gemaakt, eentje die baadt in het neonlicht. Naast Sebastiaan Vandevoorde zelf -met berenorigami- vertolkt ook zanger Gustaph van Hercules & Love Affair een rol in de clip. Herkennen jullie trouwens alle hoezen van de klassieke (dance)platen?

Door / Op 15 jul 2012 / Reageer

10 Days Off is één van de bekendste concepten van Europa's grootste volksfeest: de Gentse Feesten. 10 dagen lang komen iedere dag een vijftal nationale en internationale artiesten langs, die de kans krijgen om zich te bewijzen of net de faam die ze al genieten nogmaals te bevestigen. Afgelopen zaterdag stond in het teken van de Londense club Durrr met optredens van resident Rory Phillips, maar ook van Lindstrøm en onze landegnotenMontevideo en Moonlight Matters.

Conclusie:

Dag 2 van 10 Days Off kan je op z'n minst succesvol noemen. Iedere artiest kwam er zijn ding doen. De meest memorabele act van de avond was voor ons Moonlight Matters die zijn energie toch wel geslaagd overzette naar zijn publiek. Lindstrøm was dan weer een kleine teleurstelling, ondanks dat hij een dikke pluim verdient voor wat hij live in elkaar bokste. We hadden hem liever op een podium zien live zijn muziek producen, zodat we het hele gebeuren konden gade slaan. Montevideo brachten dan weer met hun heel gevarieerde liveset een verrassingseffect teweeg want geen enkel genre bleef ongemoeid. Een dikke pluim ook voor de organisatie want, op een krakende cd en een dode led in hun lichtscherm, was er technisch niets op aan te merken.

2012
5
Average: 5 (1 vote)

10 Days Off stelt affiche voor in beeld en geluid

Ook dit jaar vindt 10 Days Off, het tiendaagse festijn van elektronische muziek, plaats tijdens de Gentse Feesten. Eerder dit jaar werden al in drie verschillende fases telkens tien artiesten bekendgemaakt en onlangs werd de affiche helemaal vervolledigd. Om alle artiesten aan jullie voor te stellen doen ze een beroep op internationale gasten Dan DrasticMatthias Tanzmann en Rory Phillips en nationale toppers Moonlight MattersLemakuhlarNosedrip en Red D, die elk een mixtape samenstelden voor het evenement dat binnen twee weken van start gaat.

snelnieuws: 

Door / Op 18 jun 2012 / Reageer

Als we Aeroplane en The Magician omschrijven als koningskoppel van de nieuwe stroming in de huidige (nu-)discostroming, dan is Moonlight Matters ongetwijfeld hun kroonprins. Dat denken ze ook bij Kitsuné, waar ze nu ook Sebastiaan Vandevoorde aan hun indrukwekkend lijstje gezichten op hun platencovers kunnen toevoegen. Op zijn nieuwe EP, Come For Me, krijgt hij wel de hulp van een aantal bevriende muzikanten. Gustaph en Starving Yet Full, zangers bij respectievelijk  Hercules & Love Affair en Azari & III zorgen voor de zang, Punks Jump UpJunior en Herr Styler nemen de remixen voor hun rekening.

Conclusie:

Als we ons even mogen wagen aan enkele voorspellingen: Moonlight Matters gaat deze zomer het succes van The Magician achterna, Come For Me wordt de meestgedraaide zomerplaat op de radiozenders en een beter keuze als remixers dan dit trio (Punks Jump Up, Junior en Herr Styler) kan je niet maken. Zelfs wanneer je elke keer Gustaph en Starving Yet Full zou moeten meekopen, zou ons advies zijn: 3 x aanschaffen (op de verschillende digitale) platformen, deze handel!

Artiest(en): 
2012
5
Average: 5 (1 vote)

Door / Op 24 okt 2011 / Reageer

<p><object data="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.... type="application/x-shockwave-flash" width="100%" height="345"><param name="allowscriptaccess" value="always"><param name="src" value="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud....

Een bespreking van een compilatie, is dat nog wel van deze tijd? Nummers die we al op duizende andere plaatsen hebben gehoord, gekocht of gedownload en die vervolgens op een cd of vinyl worden geperst. Wel, Aeroplane bewijst dat het wel nog kan met zijn In Flight entertainment. Je kan het opvatten als een logisch vervolg op zijn maandelijkse mixtapes met als enig verschil dat alle nummers, van onze andere landgenoot Moonlight Matters tot het zijproject van Kris Menace, exclusief voor deze compilate werden gemaakt. En buiten een minimix hadden we er tot nu toe nog niets van gehoord, dus we waren benieuwd of dit project ons ook in hogere sferen kon brengen.

Conclusie:

Aeroplane mag gerust zijn. Mission accomplished en niet op automatische piloot. Uitschieters als PoolsideHerr StylerDrop Out Orchestra en Moonlight Matters maken, naast de nieuwe track van Vito zelf, deze compilatie alleen al de moeite waard om te kopen. Als alles dan ook nog eens perfect ineengemixt is, dan kunnen wij ons al voorstellen hoe we deze een aantal keren op repeat beluisteren, high in the sky!

2011
4
Average: 4 (1 vote)

Fuzz Magazine genomineerd voor de Red Bull Elektropedia Awards 2011

Door Sidney Ameel / 10/10/2011 / In Mumbai Science Goose The Subs The Magician Moonlight Matters / 0 Reacties

Awardshows zijn van alle tijden en vind je in alle kunstsectoren terug, maar de Belgische elektronische muzieksector werd hierbij de laatste toch vaak over het hoofd gezien. Red Bull Elektropedia, het online platform van de Belgische dance en club scene, wil hier echter verandering in brengen en neemt dit jaar het initiatief om de Red Bull Elektropedia Awards te lanceren. Hierbij mag het publiek beslissen over de winnaars bij de artiesten, labels, evenementen en media in 13 verschillende categorieën, gaande van Best Album tot de Special Vanguard Award. Die laatste gaat dit jaar sowieso naar Soulwax voor hun indrukwekkende Radio Soulwax. Andere grote kanshebbers bij de muzikanten zijn  Mumbai ScienceGooseThe SubsNetskyThe Magician en Moonlight Matters. En oh ja, ook Fuzz Magazine maakt kans op een award, dus lees zeker verder hoe je op ons kan stemmen!

Win een duoticket voor Stand Your Ground @ Sint-Truiden (08/10)

Stand Your Ground is een onafhankelijk fuifconcept in Sint-Truiden dat ondertussen al sinds 2008 toonaangevende dj's en artiesten naar Limburg lokt. Ook voor de editie van dit jaar, die op zaterdag 8 oktober plaatsvindt, is dit opnieuw het geval. Met namen op de affiche als Alden Tyrell, Moonlight Matters, Ed & Kim, Goldfox, Viktor Bodrovski en Peregrine lijkt een feestje al verzekerd. Fuzz Magazine voelde even de organisatoren aan de tand over hun steeds verder uitbreidende partyconcept en kreeg als beloning 3 duotickets om gratis uit te delen. Het enige wat je moet doen om kans te maken is onderstaande vragen invullen!

di, 10/04/2011 - 12:00

Aeroplane brengt entertainment op hoge vlucht

Door fosco13 / 20/09/2011 / In Aeroplane Kolombo Moonlight Matters Herr Styler Poolside Oliver Kris Menace Drop Out Orchestra Martin Dubka James Curd Cosmonauts RipTidE Bxentric Stars On 33 / 0 Reacties

Nog een goede maand geduld en dan is hij er: de eerste zelf samengestelde compilatie van Aeroplane. In Flight Entertainment is de titel en nu is ook eindelijk de exclusieve tracklist bekend gemaakt. Naast een nieuw nummer van Vito zelf staan ook andere grootheden uit de nu-disco wereld op de cd: onder meer PoolsideHerr StylerKolomboOliver en Moonlight Matters!

Pagina's

Subscribe to RSS - Moonlight Matters