Dansen lichtjaren hiervandaan

Door fosco13 |
Geplaatst op 20/02/2012

Al in 2010 was 5 Girls van Light Year de track die je zeker in je platentas moest steken om mee te zijn met de nieuwe Australische golf van talent die ons overspoelde. Sindsdien maakte het duoproject niet meer veel klaar en besliste Jordan Feller dan maar om -Aeroplane-gewijs- zonder maatje Mikey , the Menace, Menas door te gaan. Zijn eerste wapenfeit als solo-artiest is de Moderation EP die binnenkort uitkomt op het label Bang Gang. Ondertussen kunnen we toch al genieten van een schitterende videoclip voor het titelnummer.

Light Year kwam in 2010 aan de oppervlakte met hun Night/Vision EP en zetten hun verovering nadien verder vanuit Australië. Met verschillende remixen -onder meer voor de hitsingle van ZZT- en natuurlijk hun 5 Girls EP scoorden Jordan en Mikey ook buiten hun thuisland. Toch besliste de tweede man van het duo om soloslim te spelen en verder te gaan met zijn technoproject Jensen Interceptor. Jordan bleef niet bij de pakken zitten en ging verder onder de oorspronkelijke naam, onder meer met onderstaande (gratis) remix van Boys Noize en Erol Alkan.

Nu is Light Year dus helemaal terug met een ietwat gewijzigde sound: iets meer disco dan techno. Moderation en B-kant Reversion geven al een eerste indicatie hiervan. Het titelnummer van de EP kreeg ook een geslaagde videoclip mee met speciale visuals van Costa Vakas, landgenoot en regisseur. De licht psychedelische beelden zetten in ieder geval aan tot dansen. Binnenkort nemen Etienne de Crécy en Jori Hulkkonen de tracks onder handen en verschijnen er nog remixen van. Uitkijken dus!