Dominik Eulberg en Hot Chip doen vogels dromen

Door fosco13 |
Geplaatst op 23/02/2012

Soms glippen er ook bij ons wel eens onverwachte pareltjes onder de radar. De remix die Hot Chip maakte voor Dominik Eulberg is daar een perfect voorbeeld van. In de drukke kerstperiode werd H2O uitgebracht op het Duitse label Traum Schallplatten, als onderdeel van de EP Diorama Remixes Pt. 2. Deze schitterende videoclip werd speciaal gemaakt voor de remix en verdient vast en zeker meer dan één kijk- en luisterbeurt.

De Duitse producer en dj Dominik Eulberg werd vooral bekend dankzij zijn muziek voor het bekende label Cocoon Recordings. Ook dankzij zijn remixen voor iconen als DJ Hell steeg zijn populariteit en Duitsland en de Angelsaksische technowereld. De man uit Westerwald is vooral gefascineerd door kikkers en vogels en probeert de geluiden van deze dieren steeds in zijn muziek te smokkelen.

Het laatse album van Eulberg, Diorama, kwam in mei vorig jaar uit en het duurde niet lang vooraleer de remixaanbiedingen over en weer gingen. Bekend volk als Extrawelt, Gabriel Ananda en Kollektiv Turmstrasse waagden zich aan één van de nummers en ook Hot Chip remixte H2O. De Britten schonken hem eigenlijk een wederdienst, nadat Eulberg enkele jaren geleden al hun One Pure Thought onder handen nam.

De videoclip bij het nummer is ook een filmisch pareltje van Tom Phillipson alias AUTO64, een Australiër woonzaam in Berlijn. De visuele artiest maakte eerder al een videoclip voor Sacha Roboti en slaagt er ook nu in om een hyperrealistisch natuurbeeld te creëren . In totaal spendeerde hij meer dan 120 uur aan het maken van deze epische clip.

Voor Dominik Eulberg blijft het trouwens niet bij deze eenmalige samenwerking met Hot Chip. Deze maand komt ook zijn remix voor New Build, een nieuw project met Al Doyle van LCD Soundsystem, Felix Martin van Hot Chip en Tom Hopkins. Beluister hier al eens de meer dan acht minuten durende remix van hun Do You Not Feel Loved?: