What's all the fuZZ about?

Smiling people with craft beer

Craft bier is populair: wat maakt het zo lekker?

Craft bier, oftewel ambachtelijk bier, is de laatste jaren enorm populair geworden. Maar wat maakt craft bier nu zo lekker? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Craft bier wordt gemaakt door kleine, onafhankelijke brouwerijen. Dit in contrast met de grote brouwerijen die massaproductie leveren. Bij craft bier draait het om kwaliteit en originaliteit, niet om kwantiteit. Hierdoor is craft bier vaak wat duurder dan normaal bier, maar dat is het zeker waard!

Doordat craft bieren steeds meer in trek zijn, ontstaan er steeds meer smaken en soorten. Er is dus voor iedereen wel een craft bier dat perfect past. Heb je nog nooit een craft bier gedronken? Dan is het zeker de moeite waard om er eentje te proberen! Misschien vind je wel je nieuwe favoriete biertje.

Zoals we hierboven al zeiden, is craft bier populairder dan ooit. Maar waar komt die populariteit nu precies vandaan? Eén van de redenen is denk ik dat steeds meer mensen bewust op zoek zijn naar kwaliteit in plaats van kwantiteit. Daarnaast is craft bier gewoon heel lekker. De smaken zijn vaak wat sterk, maar daardoor ook extra verfrissend.

Wat zijn enkele populaire soorten craft bier?

IPA’s zijn momenteel erg populair. IPA staat voor ‘India Pale Ale’ en is een bittere, verfrissende craft bier. Witbier is ook heel populair, vooral in de zomer. Witbier is licht van smaak en bevat weinig bitterheid. Een ander populaire craft biersoort is stout. Stout is een donker biertje met een volle, koffieachtige smaak. Voor elk wat wils dus en véél om nog te ontdekken of te proeven!

En craft bier blijft niet alleen populair onder mannen; ook steeds meer vrouwen vinden craft bier lekker! Dit komt waarschijnlijk doordat er steeds meer verschillende (fruitige) smaken beschikbaar zijn. Zo is er voor iedereen wel een craft bier dat perfect past. Proost!

Laatste nieuws