What's all the fuZZ about?

Top View of Dietary Supplements And Mandarin on White And Orange

Voedingssupplementen: Nodig of Niet?

Voedingssupplementen worden tegenwoordig steeds populairder. Maar is het nodig om voedingssupplementen te nemen? En zo ja, welke voedingssupplementen zijn dan eigenlijk aan te raden? In dit artikel lees je alles over voedingssupplementen: wat ze zijn, of je ze nodig hebt en welke voedingssupplementen de meeste voordelen bieden!

Voedingssupplementen zijn voedingsmiddelen die voortkomen uit een concentrate of extract van voedsel. Ze bevatten voornamelijk vitamines, mineralen, vetten, koolhydraten of aminozuren. Voedingssupplementen worden gebruikt om het lichaam te voorzien van stoffen die het normaal gesproken niet via voeding binnenkrijgt. Het kan dus zo zijn dat je door het slikken van voedingssupplementen eigenlijk een tekort aan voedingstoffen aan het opvullen bent.

Voedingssupplementen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn voedingssupplementen die je pillendoos kunnen helpen vullen, maar er bestaan ook voedingssupplementen in de vorm van shakes of poederdrankjes. Deze laatste categorie voedingssupplement is populair onder sporters: ze drinken de shake of het poederdrankje voor of na een training om hun lichaam te voorzien van de juiste voedingstoffen.

Welke voedingssupplementen je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals je voeding habits, levensstijl en eventuele gezondheidsklachten. Heb je bijvoorbeeld een voedselallergie of -intolerantie? Dan is het slikken van voedingssupplementen vaak noodzakelijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar ook als je veel sport, kan het gebruik van voedingssupplementen aan te raden zijn. Dit omdat je door het sporten meer voedingstoffen verbrandt dan wanneer je een minder actieve levensstijl hebt.

Als je gezond eet en weinig sport, is het waarschijnlijk niet nodig om voedingssupplementen te gebruiken. Maar er zijn wel een aantal voedingssupplementen die de meeste voordelen bieden. Zoals vitamine D, ijzer en omega-3. Vitamine D is goed voor de weerstand, ijzer zorgt ervoor dat je niet moe wordt en omega-3 helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Dit waren de belangrijkste punten over voedingssupplementen: wat ze zijn, of je ze nodig hebt en welke voedingssupplementen de meeste voordelen bieden! Heb jij ervaring met voedingssupplementen? Laat het ons weten in de comments!

Laatste nieuws