What's all the fuZZ about?

Containerhuizen

Containerhuizen: de Laatste Trend op onze Woningmarkt?

Containerhuizen worden steeds populairder. Niet verwonderlijk, want ze zijn niet alleen voordelig, maar ook erg trendy. Benieuwd of een containerhuis iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Wat is nu een containerhuis?

Een containerhuis is eigenlijk precies wat je denkt dat het is: een huis gemaakt van een container. Dit kan een zeecontainer zijn, maar ook een vrachtwagencontainer of een treincontainer. Deze containers worden meestal gebruikt als tijdelijke woning, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing of op een bouwplaats. Maar steeds vaker zien we containerhuizen die permanent bewoond worden.

De voordelen van containerhuizen zijn legio. Zo zijn ze erg duurzaam, omdat ze meestal gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Ook zijn containerhuizen relatief goedkoop in aanschaf én in onderhoud. Bovendien kun je containerhuizen heel eenvoudig verplaatsen en eventueel uitbreiden.

Toch zijn er ook nadelen verbonden aan het wonen in een containerhuis. Zo is de isolatie vaak minder goed, waardoor het binnen sneller koud of warm kan worden. Ook is er minder ruimte in een containerhuis dan in een ‘normaal’ huis, waardoor je creatief moet zijn met de indeling. Je kunt natuurlijk meerdere containers tegelijk gebruiken.

Mag je een containerhuis overal plaatsen?

Nee, dat mag helaas niet overal. Je containerhuis moet voldoen aan dezelfde eisen als een ‘normaal’ huis, zoals de afstand tot andere huizen en het aantal m² grond per persoon. Dit betekent dus dat je containerhuis niet zomaar ergens in je tuin kunt plaatsen. Voor containerhuizen gelden ook bouwregels, bijvoorbeeld over maximale hoogte en breedte.

Ook wanneer je een container in je tuin wilt plaatsen dan heb je vooraf toestemming nodig van je gemeente. Kortom: ben je van plan om binnenkort een containerhuis te kopen of te laten bouwen? Informeer dan altijd even bij je gemeente wat er precies mogelijk is in jouw situatie!

Een containerhuis als vakantiewoning gebruiken?

Wist je dat containerhuizen ook heel erg geschikt zijn als vakantiewoning? Zo kun je ze makkelijk verplaatsen, bijvoorbeeld naar het platteland of naar het strand. Ook zijn containerhuizen vaak goedkoper dan een ‘normale’ vakantiewoning en hoeven ze minder onderhoud. Kortom: perfect om even lekker uit te rusten! Maar ook hier bost je vaak tegen regelgeving. Zo is het niet overal toegestaan om een containerhuis te plaatsen, dus informeer altijd even bij je gemeente wat de regels zijn.

Een container in je tuin als extra ruimte of als bureau?

Veel containerhuizen staan vandaag in de tuin en doen er dienst als bureau. Zo heb je toch dat extra stukje ruimte in huis en hoef je niet naar een andere plek toe. Ook containerhuizen kunnen dienstdoen als garage of schuur. Handig, want dan hoef je niet meer met alle spullen door het huis te slepen.

Containerhuizen: de laatste trend op de woningmarkt?

Containerhuizen steeds populairder en dat is niet zo gek: ze zijn niet alleen voordelig, maar ook erg trendy. De grootste domper lijkt toch meestal het verkrijgen van toestemming bij lokale instanties. Maar laat dat je niet tegenhouden om aan de slag te gaan en je droom te verwezenlijken.

Laatste nieuws