What's all the fuZZ about?

star wars films

Volgorde Star Wars Films: UPDATE 2023

Veel mensen beschouwen Star Wars als een van de grootste filmsaga’s aller tijden. De films hebben een enorme aanhang, en er zijn veel verschillende manieren om ze te bekijken. Sommige fans kijken ze liever in chronologische volgorde, terwijl anderen vinden dat de release-volgorde beter is.

De release volgorde van de Star Wars films

De releasevolgorde van de Star Wars films is een controversieel onderwerp. Sommige fans vinden dat de films moeten worden bekeken in de volgorde waarin ze zijn uitgebracht, terwijl anderen vinden dat de spin-off films eerst moeten worden bekeken. Sommigen beweren dat de volgorde van uitbrengen er niet toe doet, zolang je de films maar in chronologische volgorde bekijkt. Aan welke kant van het debat je ook staat, het valt niet te ontkennen dat de releasevolgorde een belangrijke factor is om rekening mee te houden als je de Star Wars-films bekijkt. Hier is een overzicht van de releasevolgorde van de Star Wars films:

  1. Episode IV: A New Hope (1977)
  2. Episode V: The Empire Strikes Back (1980)
  3. Episode VI: Return of the Jedi (1983)
  4. Episode I: The Phantom Menace (1999)
  5. Episode II: Attack of the Clones (2002)
  6. Episode III: Revenge of the Sith (2005)
  7. Solo: A Star Wars Story (2018)
  8. Rogue One: A Star Wars Story (2016)
  9. The Mandalorian tv-serie (2019-heden)

De chronologische volgorde van de Star Wars films

De Star Wars films, die ook bekend staan als de “Skywalker saga,” zijn een serie van negen films die de avonturen van de familie Skywalker volgen. De saga begint met “The Phantom Menace,” die werd uitgebracht in 1999. Daarna volgen “Attack of the Clones” (2002), “Revenge of the Sith” (2005), “A New Hope” (1977), “The Empire Strikes Back” (1980) en “Return of the Jedi” (1983). De saga gaat verder met “The Force Awakens” (2015), “The Last Jedi” (2017), en “The Rise of Skywalker” (2019). Hoewel de release volgorde van de films niet hetzelfde is als de chronologische volgorde, zal het bekijken van de films in deze volgorde de kijker een vollediger begrip van het verhaal geven.

Waar passen de spin-offs in het verhaal?

De spin-off films van de Star Wars saga spelen zich af in andere tijden en plaatsen dan de hoofdsaga. Deze omvatten “Solo: A Star Wars Story” (2018), “Rogue One: A Star Wars Story” (2016) en “The Mandalorian” televisieserie (2019-heden). Hoewel deze verhalen niet essentieel zijn om te begrijpen de overkoepelende plot van de hoofdsaga, kunnen ze nog steeds een waardevol inzicht geven in het Star Wars-universum en zijn personages. Veel fans kiezen ervoor om deze spin-off films en series te bekijken na het bekijken van de hoofdsaga om een dieper inzicht te krijgen in de mythologie van de franchise

Hoe je ook besluit ze te bekijken, de Star Wars films zijn zeker voor uren van entertainment en plezier. Of je ze nu bekijkt in de volgorde waarin ze zijn uitgebracht, of in chronologische volgorde, de keuze is aan jou. Hoe dan ook, de Star Wars films zijn zeker een onvergetelijke ervaring. May the force be with you!

Klaar met Star Wars? Bekijk dan ook de juiste volgorde van de Spider man films en de juiste volgorde van de Marvel films.

Laatste nieuws