What's all the fuZZ about?

kaartspel met 2

Kaartspel met 2: de Populairste Spellen

Wil je kaartspellen spelen met 2 personen? Dan zijn er een aantal spellen die populair zijn. Wij hebben de drie populairste kaartspellen met 2 voor je op een rij gezet. Bekijk ze hieronder!

Wippen

Wippen is een kaartspel dat gespeeld wordt met twee spelers. Het doel van het spel is om al je kaarten kwijt te raken door ze weg te wippen naar de andere speler. Wanneer je geen kaarten meer hebt, ben je uitgeschakeld en heeft de andere speler gewonnen.

Hoe speel je wippen?

Je hebt een kaartspel met 52 kaarten nodig. De kaarten worden geschud en elke speler krijgt 26 kaarten. De overgebleven kaarten worden in de midden gelegd, met de bovenste kaart naar boven. Dit is de open kaart die iedere speler kan zien.

De tweede kaart van de stapel wordt opengelegd en dit is de startkaart. De speler links van de deler neemt deze kaart en legt hem op tafel, vervolgens legt hij/zij een kaart op tafel die overeenkomt met de kaart die hij/zij net heeft gepakt.

Om te bepalen welke kaarten overeenkomen, kijk je naar de waarde van de kaarten. De aas is één punt, twee tot en met tien zijn twee tot en met tien punten, boer, vrouw en heer zijn elk tien punten en joker is elf punten.

Als er een kaart wordt gelegd die niet overeenkomt met de open kaart of als er geen kaarten meer over zijn om te leggen, moet de speler een kaart pakken van de stapel en deze kaart open leggen.

Het spel eindigt als een speler geen kaarten meer heeft of als er geen kaarten meer over zijn om te pakken. De speler die dan nog kaarten over heeft, is de verliezer.

Pesten

Pesten is een kaartspel dat wordt gespeeld door minimaal twee spelers. Het doel van het spel pesten is om al je kaarten als de eerste kwijt te raken. Elke speler krijgt er 7 bijeen en de rest (de ‘pot’) wordt op een stapel dicht op de tafel gelegd.

Hoe je pesten speelt en de complete spelregels kan je op onderstaande link terugvinden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pesten_(kaartspel)

Manillen

Manillen is een kaartspel dat gespeeld wordt met minimaal twee en maximaal vier spelers. Het kaartspel is een spel met oude kaarten en heeft verschillende namen, afhankelijk van de regio.

In België wordt het kaartspel ook wel klaverjassen genoemd. In Frankrijk noemen ze het Belote en in Amerika wordt het kaartspel Euchre genoemd. De bekendste versie van het kaartspel is waarschijnlijk Klabberjass of Klaverjas, dat gespeeld wordt in Nederland en België.

Hoe speel je Manillen?

Het kaartspel Manillen kan gespeeld worden met 32 kaarten. Alle kaarten van twee tot en met aas zijn inbegrepen, maar de jokers zijn niet toegestaan. Wanneer je dit kaartspel met 2 speelt, begin je met 16 kaarten. (Wanneer je met 4 mensen speelt, heeft iedere speler er 8) Eerst worden er 4 kaarten per speler met de achterkant naar boven op tafel gelegd. Daarna komen daar 4 kaarten per speler op, met de waarde van de kaart zichtbaar. Daarna worden de resterende kaarten gedeeld.

Iedere speler krijgt nog 8 kaarten in de hand. De volgorde van delen is 3 – 2 – 3.

Hoe je manillen met 2 speelt en de complete spelregels kan je op onderstaande link terugvinden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Manillen

Wippen, Pesten of Manillen

Dit zijn de drie populairste kaartspellen met twee spelers.

Wij hopen dat je met plezier kaartspellen gaat spelen met familie, vrienden of misschien wel je partner. Veel plezier en succes!

Laatste nieuws