What's all the fuZZ about?

biersoorten

De Populairste Biersoorten: Wat Drink Jij?

Het is weer bierproefavond! Jij bent vast benieuwd welke biersoort het beste bij je past. Maar wat zijn nu eigenlijk de populairste biersoorten? We zetten ze voor je op een rij. Van pils tot Trappist, van blond tot donker – er is voor ieder wat wils!

Stout

Stout biertjes zijn donker van kleur en hebben een robuuste, rijke smaak. Ze worden vaak omschreven als ‘vol’ of ‘krachtig’. Deze biersoort is afkomstig uit Engeland en Ireland, maar tegenwoordig wordt stout over de hele wereld gedronken. Er zijn allerlei soorten stouts verkrijgbaar, dus er is vast wel eentje die bij jouw smaak past!

Porter

Porter biertjes lijken op stout biertjes, maar zijn iets lichter van kleur en smaak. Ze zijn ook afkomstig uit Engeland en Ireland, maar in tegenstelling tot stout biertjes worden porter biertjes niet over de hele wereld gedronken. Deze biersoort is perfect voor liefhebbers van een wat mildere smaak.

Blond bier

Blond bier is een veelzijdige biersoort die je in allerlei soorten en smaken kunt proeven. Het kan zoet of bitter smaken, en light of donker van kleur zijn. Blond bier is afkomstig uit België en Nederland, maar wordt tegenwoordig over de hele wereld gedronken. Proost!

Trappist

Trappist biertjes zijn biertjes die door monniken worden gebrouwen in abdijen. Deze biersoort komt oorspronkelijk uit België, maar er worden tegenwoordig ook Trappist biertjes in Nederland en andere landen gebrouwen. Er zijn allerlei soorten Trappist biertjes verkrijgbaar, dus er is vast wel eentje die bij jouw smaak past!

Geuze

Geuze biertjes zijn een soort lambiek biertjes, afkomstig uit België. Ze worden gemaakt van gefermenteerde tarwe- en/of roggemout, en hebben een frisse, zurige smaak. Geuze biertjes zijn niet voor iedereen, maar als je van een aparte smaak houdt is dit vast wel eens iets voor jou!

Pils

Pils biertjes zijn licht van kleur en smaak, en worden over de hele wereld gedronken. Ze zijn afkomstig uit Duitsland, maar tegenwoordig kun je ze overal ter wereld vinden. Pils biertjes zijn perfect voor een warme dag, dus proost!

Witbier

Witbier is een biersoort die afkomstig is uit België en Nederland. Het is licht van kleur en smaak, en wordt vaak omschreven als ‘fris’ of ‘sprankelend’. Ook witbier is perfect als dorstlesser op warme dagen.

Donker bier

Donker biertjes zijn, zoals de naam al doet vermoeden, donker van kleur. Ze hebben een rijke smaak, en worden vaak omschreven als ‘vol’ of ‘krachtig’. Deze biersoort is afkomstig uit België.

Kriek

Kriek biertjes zijn een soort lambiek biertjes, afkomstig uit België. Ze worden gemaakt van gefermenteerde kersen, en hebben een frisse, zurige smaak. Kriek biertjes zijn niet voor iedereen, maar als je van een aparte smaak houdt is dit vast wel eens iets voor jou!

Quadrupel

De smaak van quadrupel biertjes is sterk en krachtig, en ze zijn donker van kleur. Ze worden afkomstig uit België, en zijn perfect voor biertjesliefhebbers die houden van een sterke smaak.

Tripel

Tripel biertjes lijken op quadrupel biertjes, maar zijn lichter van kleur en smaak. Ze worden ook afkomstig uit België, en zijn perfect voor liefhebbers van een wat mildere smaak.

IPA (India Pale Ale)

IPA biertjes zijn biertjes met een gemiddeld alcoholpercentage, en worden over de hele wereld gedronken. Ze zijn afkomstig uit Engeland, maar tegenwoordig kun je ze overal ter wereld vinden. IPA biertjes zijn perfect voor een borrel of feestje!

Bock

Bock biertjes zijn donker van kleur en smaak, en hebben een hoog alcoholpercentage. Ze worden afkomstig uit Duitsland, maar tegenwoordig kun je ze overal ter wereld vinden. Bock biertjes zijn perfect voor een koude winteravond!

Saison

Saison biertjes zijn biertjes die oorspronkelijk uit België komen. Ze zijn licht van kleur en smaak, en worden vaak omschreven als ‘fris’ of ‘sprankelend’. Ook saison biertjes zijn perfect als dorstlesser op warme dagen.

Zoveel biersoorten om te ontdekken! Proost!

Het is duidelijk dat biertjes over de hele wereld enorm populair zijn. Er is voor iedereen wel een biersoort die bij zijn of haar smaak past.  Welke biersoort is jouw favoriet?

Laatste nieuws