What's all the fuZZ about?

volgorde harry potter films

Volgorde Films Harry Potter: UPDATE 2023

Ben je op zoek naar de juiste volgorde om de Harry Potter films te bekijken? Als je de films wilt bekijken in chronologische volgorde van de gebeurtenissen die erin plaatsvinden, dan moet je ze in deze volgorde bekijken:

“Harry Potter en de Steen der Wijzen” – De eerste film introduceert ons in de wereld van Harry Potter en zet het verhaal op voor de rest van de serie.

De eerste Harry Potter film, “Harry Potter en de Steen der Wijzen”, is een perfecte introductie tot de tovenaarswereld. We maken kennis met Harry, Ron en Hermelien, en zien hoe Harry zijn eerste jaar op Zweinstein School of Witchcraft and Wizardry doorbrengt. De film laat ons ook kennismaken met de kwaadaardige Lord Voldemort, die een cruciale rol speelt in de rest van de serie. Hoewel de film lichter van toon is dan de latere films, wordt het verhaal toch mooi opgezet en biedt het een geweldige introductie tot deze magische wereld.

“Harry Potter en de Geheime Kamer” – In de tweede film keert Harry terug naar Zweinstein voor zijn tweede jaar, waar hij een duister geheim ontdekt dat in de school verborgen ligt.

Harry Potter en de Geheime Kamer is de tweede film in de Harry Potter-serie. In deze film keert Harry (gespeeld door Daniel Radcliffe) terug naar Zweinstein voor zijn tweede schooljaar. Terwijl hij op Zweinstein is, ontdekt Harry een geheime verborgen kamer die een monster herbergt. De kamer is eeuwenlang verzegeld geweest, maar nu is hij geopend en is het monster los. Harry moet een manier vinden om het monster te stoppen voordat het iemand kwaad kan doen. Onderweg maakt hij nieuwe vrienden en leert hij meer over magie. The Chamber of Secrets is een donkere en spannende film die je zeker op het puntje van je stoel zal houden.

“Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” – In de derde film wordt Harry opgejaagd door een gevaarlijke crimineel, Sirius Black, die ontsnapt is uit de Azkaban gevangenis.

“Harry Potter en de Gevangene van Azkaban” is de derde film in de Harry Potter-serie. In deze film wordt Harry opgejaagd door Sirius Black, een gevaarlijke crimineel die ontsnapt is uit de Azkaban gevangenis. Harry moet zijn angsten onder ogen zien en Black confronteren voordat hij kan ontsnappen. Deze film zit vol spanning en sensatie, en zal je zeker op het puntje van je stoel houden. “Harry Potter en de Gevangene van Azkaban” is een must voor alle Harry Potter fans.

“Harry Potter and the Goblet of Fire” – In de vierde film neemt Harry deel aan het Triwizard Tournament, een gevaarlijke wedstrijd waarin zijn tovenaarsvaardigheden tot het uiterste worden getest.

In de vierde Harry Potter film, Vuurbeker, neemt Harry deel aan het Triwizard Tournament, een gevaarlijke wedstrijd voor jonge tovenaars. Gedurende de hele film wordt Harry tot het uiterste getest door fysieke en mentale uitdagingen. Het toernooi test niet alleen zijn tovenaarsvaardigheden, maar ook zijn moed en vastberadenheid. Uiteindelijk overwint Harry, maar niet zonder kosten. De film is een rit vol adrenaline die de kijkers op het puntje van hun stoel zal houden.

“Harry Potter and the Order of Phoenix” – In de vijfde film krijgt Harry te maken met de terugkeer van Lord Voldemort naar de macht en vormt hij Perkamentus’ Leger om zich voor te bereiden op de strijd.

De vijfde film in de Harry Potter-serie, “Harry Potter en de Orde van de Feniks”, begint na de gebeurtenissen van de vorige film. Heer Voldemort is weer aan de macht en Harry worstelt met de druk. In een poging zich voor te bereiden op de komende strijd, vormt Harry Perkamentus’ Leger, een geheim genootschap waar studenten zelfverdediging kunnen leren tegen Voldemorts troepen. Echter, als de spanning oploopt, komt het tot een botsing tussen Harry en zijn vrienden, en Perkamentus wordt gedwongen om in te grijpen. Uiteindelijk leidt dit tot een dramatische confrontatie tussen Voldemort en Harry die de loop van hun beider leven voor altijd zal veranderen.

In “Harry Potter en de Halfbloed Prins”, de zesde film in de serie, probeert Harry de identiteit van de Halfbloed Prins te achterhalen. Dit is een cruciaal moment in het verhaal, omdat het de gebeurtenissen van de zevende en laatste film inluidt.

De zesde film in de serie, “Harry Potter en de Halfbloed Prins”, is de donkerste en meest spannende film tot nu toe. In deze film probeert Harry de identiteit van de Halfbloed Prins te ontdekken. Dit is een cruciaal moment in het verhaal omdat het de gebeurtenissen van de zevende en laatste film inluidt. Onderweg zijn er genoeg sensaties en spannende momenten die de kijkers op het puntje van hun stoel zullen houden. “Harry Potter en de Halfbloed Prins” is een must voor alle Harry Potter fans.

“Harry Potter and Deathly Hallows Part 1” – De zevende film is verdeeld in twee delen, waarbij dit eerste deel zich richt op de zoektocht van Harry, Ron en Hermelien naar de Horcruxes van Voldemort (voorwerpen die stukjes van zijn ziel bevatten).

Harry Potter and Deathly Hallows Part 1 is de zevende film in de Harry Potter-serie. De film is verdeeld in twee delen, waarbij dit eerste deel zich richt op de zoektocht van Harry, Ron en Hermelien naar de Horcruxes van Voldemort (voorwerpen die stukjes van zijn ziel bevatten). Het trio wordt onderweg geconfronteerd met vele uitdagingen, waaronder Dooddoeners, Sluipschutters en verschillende magische wezens. Ze moeten ook rekening houden met het feit dat ze gevolgd worden door Voldemort zelf. De film culmineert in een dramatisch gevecht op Zweinstein, waar Harry eindelijk oog in oog komt te staan met Voldemort. Hoewel het het eerste deel is van een tweedelig verhaal, is Harry Potter and Deathly Hallows Part 1 een spannende en actievolle film die op zichzelf staat.

“Harry Potter and Deathly Hallows Part 2” – De zevende en laatste film in de serie is de meest epische en actievolle van allemaal, als Harry het opneemt tegen Voldemort in een laatste krachtmeting.

Harry Potter and Deathly Hallows Part 2 is de zevende en laatste film in de Harry Potter-serie. De gevechtsscènes zijn spectaculair en het acteerwerk is top. Dit is een must-see film voor alle Harry Potter fans. In de film neemt Harry het op tegen Voldemort in een laatste krachtmeting. De uitkomst van de strijd zal het lot van de tovenaarswereld voor altijd bepalen. Harry Potter and Deathly Hallows Part 2 is een spannende en actievolle film die de kijkers zeker op het puntje van hun stoel zal laten zitten.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Deze film speelt zich af in de tovenaarswereld van Harry Potter, maar richt zich op Newt Scamander, een magizoologist die magische wezens bestudeert. De film bevindt zich in New York City in de jaren 1920. Het is een spin-off van de Harry Potter-serie, en is de eerste film in een geplande trilogie. Fantastic Beasts and Where to Find Them is een spannende en actievolle film die alle Harry Potter-fans zeker zal bevallen. Op de tijdlijn van alle films zou het vóór Harry Potter en de Steen der Wijzen komen.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

De tweede film in de Fantastic Beasts trilogie gaat verder waar de eerste ophield. Newt Scamander wordt gerekruteerd door Albus Perkamentus om Gellert Grindelwald te helpen stoppen, een duistere tovenaar die een leger volgelingen verzamelt om de tovenaarswereld over te nemen. De film speelt zich af in Parijs en Londen in de 1920s. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is een spannende en actievolle film die zeker in de smaak zal vallen bij alle Harry Potter-fans. Op de tijdlijn van alle films zou hij vóór Harry Potter en de Geheime Kamer komen.

Veel kijkplezier!

Klaar met Harry Potter? Bekijk dan ook de juiste volgorde van de Spider man films en de juiste volgorde van de Marvel films.

Laatste nieuws