What's all the fuZZ about?

kleine mancave

Inrichten van een Kleine Mancave: Tips en Ideƫn

Heb je net een huis gekocht en zoek je naar manieren om die kleine kamer wat op te leuken? Of ben je gewoon op zoek naar tips voor het inrichten van je mancave? Dan zijn deze tips en ideƫn voor jou! We geven je advies over kleuren, meubels, accessoires en nog veel meer. Hopelijk kun je hiermee aan de slag om van je kleine ruimte een fijne plek te maken waar je tot rust kunt komen.4

Wat is een mancave?

Een mancave is een kleine kamer in huis die is ingericht naar de smaak van de man of jongen die er woont. Het is een plek waar je kunt ontspannen, tv kijken, gamen of gewoon even lekker alleen zijn. Meestal hebben mancaves donkere kleuren en stoere meubels. Soms zie je ook wel eens een bar of biertap in de kamer. Als je net een huis hebt gekocht, is het fijn om meteen te bedenken welke kamer je wilt omtoveren tot mancave. Zo weet je gelijk waar je aan moet denken bij het inrichten ervan.

Welke kleuren kan je gebruiken? Want stijl is hier uitermate belangrijk

Donkere kleuren zijn fijn voor een mancave, omdat ze rustig aanvoelen. Een donkere kleur op de muur geeft ook het effect van een grotere kamer, wat handig is als je klein bent qua ruimte. Je kunt kiezen voor een effen donkere kleur, of juist een kleur met een patroon. Een donkerbruine of grijze muur staat bijvoorbeeld stoer en kun je goed combineren met andere kleuren.

Eenvoudige meubels zijn hier de trend

Voor de meubels in je mancave kun je kiezen voor wat rustiger aandoende meubels, of juist voor opvallendere items. Een bank is natuurlijk een must, maar kies er dan wel ƩƩn uit die comfortabel zit. Als je tv kijkt of gaat gamen, wil je niet dat je rugpijn krijgt van een harde bank. Een grote kast is ook handig voor het opbergen van spullen, en kun je eventueel voorzien van een tv of geluidssysteem. Stoelen kunnen leuk zijn om wat meer sfeer in de kamer te brengen, en je kunt er ook voor kiezen om een bureau neer te zetten als je vaak werkt in je mancave. Een industriƫle look is erg populair op het moment, dus kies bijvoorbeeld voor een metalen kast of tafel.

Accessoires die niet mogen ontbreken

Voor de finishing touch kun je accessoires toevoegen aan je mancave. Denk hier bij aan posters, lege biervaten of kickertafel. Zo kun je de kamer helemaal naar jouw smaak inrichten en ervoor zorgen dat je je er helemaal thuis voelt. Het is belangrijk dat je accessoires kiest die bij de stijl van de rest van de kamer passen, zodat alles mooi bij elkaar aansluit.

Wat staat vaak in de mancave:

  • pooltafel
  • kickertafel (tafelvoetbal)
  • bar en barkrukken
  • een grote collectie craft bier of whiskey
  • geluidsinstallatie om stevige metal door te knallen

We hopen dat we je wat inspiratie hebben kunnen geven met onze tips voor het inrichten van een kleine mancave!

Laatste nieuws