What's all the fuZZ about?

houten lamellen

Houten lamellen in een industrieel interieur: Hoe doe je dat?

Bij een industrieel interieur wil je het liefste alles zo goed mogelijk op elkaar aanpassen. De industriƫle stijl zorgt voor een groot aantal mogelijkheden en de meubelstukken zorgen voor een unieke uitstraling. Echter moet je er ook voor zorgen dat je goede raambekleding in de ruimtes hebt. De bekleding kan jouw ruimte tot een geheel brengen en tegelijkertijd ook meer sfeer geven. Als je houten lamellen op het oog hebt, wil je er wel voor zorgen dat het bij jouw interieur past. Maar hoe kun je dan alles op elkaar aan laten sluiten?

Het hout aanpassen aan de meubelstukken

Houten jaloezieƫn zie je vaak terug in een landelijk of modern interieur, terwijl het ook goed bij een industriƫle uitstraling kan passen. Bij een industriƫle interieurstijl kan het namelijk ook zorgen voor extra sfeer. Een industrieel interieur bestaat voornamelijk uit een combinatie van hout en staal, waar de jaloezieƫn moeiteloos op aansluiten. Door goed te bekijken welke kleur hout je nodig hebt en wat het beste bij de woning past, kun je er een mooi geheel van maken en zorg je dat je alleen maar plezier behaalt aan de houten jaloezieƫn en de functionaliteiten.

Een combinatie met staal tot stand brengen

De houten lamellen zijn daarbij ook een variant van raamdecoratie waar je verschillende uitvoeringen bij kunt vinden. Het hout kan namelijk ook gecombineerd worden met staal, waardoor je het wederom aanpast aan jouw interieurstijl. Zo kun je de rails van de lamellen bijvoorbeeld in zwart staan verkrijgen. Ook het koord waarmee je de lamellen bedient, kan in dezelfde kleur komen. Het is daarom belangrijk dat je deze onderdelen van de raamdecoratie ook aanpast aan het interieur en een goede vergelijking maakt tussen de verschillende uitvoeringen. Zo passen de lamellen nog beter bij jouw woning.

Op maat gemaakte raambekleding

Als laatste is het goed om naar op maat gemaakte houten lamellen te kijken. In tegenstelling tot de standaardafmetingen kun je in dit geval namelijk ook kijken naar de afwijkende oplossingen. Vooral wanneer jouw ramen niet aan de standaardafmetingen voldoen, is het verstandig om op maat gemaakte raambekleding aan te schaffen. Een professional als Inhuisplaza.be kan helpen om alles op te meten en later ook de montage te realiseren. Jij kunt de werkzaamheden dus eenvoudig uit handen geven en ervoor zorgen dat je geniet van een lange levensduur van jouw houten lamellen.

Laatste nieuws