What's all the fuZZ about?

jaren 70 woning

Tips om je Jaren 70 Woning te Moderniseren

Wil je jouw jaren 70 woning moderniseren? Wij geven je graag wat tips! Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je jouw woning in deze stijl wilt aanpakken. Zo is het belangrijk dat je de juiste kleuren en materialen gebruikt, en dat je de ruimtes goed indeelt. In dit artikel lees je meer over deze onderwerpen.

Kenmerken van een jaren 70 woning

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de kenmerken van een jaren 70 woning zijn. Zo weet je welke elementen je kunt behouden en welke je kunt aanpassen. Een jaren 70 woning is vaak eenvoudig van opzet, met rechte lijnen en strakke vormen. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout, glas en staal. De jaren 70 was een periode van experimenteren met nieuwe materialen en bouwtechnieken. Je ziet dit terug in de woningen uit die tijd. Zo werden er bijvoorbeeld veel muren weggewerkt, waardoor er meer open ruimtes ontstonden. Ook werd er steeds vaker gebruik gemaakt van glas en staal, wat de woning een moderne uitstraling gaf. Een zitkuil als zitruimte was vaak de centrale plaats in een woning uit de jaren 70.

Kleuren en materialen

Als je jouw jaren 70 woning wilt moderniseren, is het belangrijk dat je de juiste kleuren en materialen gebruikt. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het feit dat veel jaren 70 woningen donkere kleuren hebben. Als je deze kleuren wilt vervangen, kan het een goed idee zijn om voor lichte kleuren te gaan. Ook is het belangrijk dat je niet te veel verschillende soorten materialen gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een bepaald soort hout of staal, en probeer deze door de hele woning heen te gebruiken.

Indeling van jouw jaren 70 woning

Naast kleuren en materialen is ook de indeling van jouw jaren 70 woning belangrijk als je deze wilt moderniseren. Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat er meer lichtinval in jouw woning komt. Dit kan je doen door grotere ramen te plaatsen, of door ervoor te zorgen dat er meer lichtpuntjes in jouw woning komen. Jaren 70 plafonds werden vaak gemaakt met zichtbaar houten balkjes, schrootjes of zachtboard tegels. Als je jouw jaren 70 woning wilt moderniseren, kan het een goed idee zijn om deze te vervangen voor een strakke, moderne variant. Een likje verf kan hier ook al wonderen doen en geeft je huis ineens een andere uitstraling.

Hardhouten parketvloer in de woonkamer en tapijt in de slaapkamers was een populaire keuze in de jaren 70. De parketvloer kan je makkelijk renoveren door deze te schuren en opnieuw te lakken of te verven. Tapijt ga je best ineens verwijderen en vervangen door een onderhoudsvriendelijke vloer zoals laminaat.

Een upgrade voor de jaren 70

Met deze tips in je achterhoofd kun jij jouw jaren 70 woning moderniseren tot een stijlvolle en trendy plek waar je met alle plezier woont! succes!`

Kortom, als je jouw jaren 70 woning wilt moderniseren is het belangrijk om:

  • De juiste kleuren en materialen te gebruiken
  • Te focussen op meer lichtinval
  • Een strakke en moderne uitstraling te creëren.

Wij wensen jou veel succes met het moderniseren van jouw jaren 70 woning!

Laatste nieuws