What's all the fuZZ about?

Puppy lying on wooden floor

Parket of laminaat? De keuze die bij jou past!

Parket of laminaat? Het is een vraag die veel mensen zich stellen als ze hun woning renoveren of verbouwen. Beide opties hebben hun voordelen en nadelen, maar welke keuze is nu de beste voor jou? In dit artikel vertellen we je alles over parket en laminaat, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Parket:

Parket is een natuurproduct en wordt gemaakt van hout. Hout is een duurzame grondstof en parket geeft je woning een warme uitstraling. Parket is ook makkelijk te onderhouden en kan bijvoorbeeld met een vochtige doek afgenomen worden. Wel moet parket regelmatig geolied of gelakt worden, om de beschermende laag op het hout intact te houden. Bovendien kan parket krassen oplopen door scherpe voorwerpen of meubels.

Laminaat:

Laminaat is een kunststofproduct en wordt gemaakt van vezels, hars en kalksteen. Laminaat is makkelijk te onderhouden en hoeft niet zo vaak gereinigd te worden als parket. Ook bestaat er vandaag laminaat die bestand is tegen vocht en kan dus prima in de keuken of badkamer gelegd worden. Wel moet je oppassen met scherpe voorwerpen of meubels, want hierdoor kan laminaat beschadigen. Bovendien kan laminaat gaan slijten door intensief gebruik.

Als je parket of laminaat wilt leggen, is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor jou de meest praktische optie is. Parket vereist bijvoorbeeld meer onderhoud dan laminaat, maar geeft je wel een warme en luxe uitstraling. Laminaat is makkelijk te onderhouden en hoeft niet zo vaak gereinigd te worden, maar kan wel beschadigen door scherpe voorwerpen of meubels. Bepaal dus eerst waar je prioriteiten liggen voordat je een keuze maakt.

Laatste nieuws