What's all the fuZZ about?

verticale radiator

Radiator in de Badkamer: Verticale of Horizontale Radiator?

Als je op zoek bent naar een nieuwe radiator, dan heb je waarschijnlijk keuze uit verticale radiatoren en horizontale radiatoren. Maar welke is nu de beste keuze? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van verticale radiatoren ten opzichte van horizontale radiatoren voor jouw badkamer.

Is er een verschil in werking tussen een verticale of horizontale radiator?

Nee, verticale en horizontale radiatoren werken allebei op dezelfde manier. Het enige verschil is dat verticale radiatoren meestal groter zijn dan horizontale radiatoren. Dit betekent dat ze ook meer warmte kunnen genereren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een verticale radiator?

Een verticale radiator heeft een aantal voordelen ten opzichte van een horizontale radiator:

  • Ze nemen minder ruimte in beslag omdat deze verticaal tegen de muur worden bevestigd en hierdoor smaller zijn in de breedte.
  • Verticale radiatoren zorgen voor een betere verwarming van de ruimte omdat ze meer warmte kunnen genereren omwille van de afmetingen.
  • Ze zijn even gemakkelijk te installeren en onderhouden.
  • Ze worden vaak gebruikt in badkamers omdat je er gemakkelijk handdoekjes of kleding aan kan hangen. Want meestal beschikken deze over een handdoekdroger.

Echter, verticale radiatoren hebben ook een nadeel:

  • Ze zijn vaak duurder dan horizontale radiatoren.
  • Een bestaande horizontale radiator vervangen door een verticaal model is vaak niet eenvoudig en vraagt wat aanpassingen.

Verkrijgbare uitvoeringen van verticale radiatoren

Deze radiatoren zijn verkrijgbaar met meerdere afwerkingen . Zo zijn verticale radiatoren beschikbaar in RVS, staal of aluminium. Ze kunnen ook gepoedercoat zijn met verschillende kleuren (meestal witte radiatoren). Ook andere kleuren zoals zwart of grijs zijn mogelijk.

Als je op zoek bent naar een verticale radiator voor jouw badkamer, dan heb je dus keuze uit verschillende afwerkingen en materialen. Welke verticale radiator je kiest hangt af van de stijl die je wilt creëren in jouw badkamer.

Laatste nieuws