What's all the fuZZ about?

Troffelvloer

Troffelvloer: Een Stijlvolle Optie voor Je Huis

Een troffelvloer is een stijlvolle optie voor in je huis. De voordelen ten opzichte van andere vloeren zijn onder andere dat een troffelvloer slijtvast, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast geeft het een warme uitstraling aan je interieur. Toch zijn er ook wat nadelen aan een troffelvloer te noemen. We bespreken ze hieronder!

Wat is de samenstelling van een troffelvloer?

Een troffelvloer is eigenlijk niets anders dan een gietvloer. Deze vloeren worden ook wel epoxyvloeren genoemd en zijn gemaakt van twee componenten: een hars en een verharder. Wanneer deze twee stoffen worden gemengd, ontstaat er een chemische reactie waardoor de vloeistof stolt en uithardt. Dit proces duurt ongeveer 24 uur. Troffelvloeren zijn dus relatief makkelijk te installeren!

Een troffelvloer heeft vele voordelen. Zo is de vloer slijtvast, wat betekent dat hij lang meegaat. Daarnaast is het een onderhoudsvriendelijke vloer en eenvoudig schoon te houden. Een ander groot voordeel van een troffelvloer is dat hij geluiddempend werkt. Dit komt omdat de vloer elke trilling absorbeert, waardoor er geen geluidsoverlast ontstaat.

Voordelen van een troffelvloer

Laten we eens kijken naar de voordelen van een troffelvloer:

  • Troffelvloeren zijn slijtvast en duurzaam. Ze kunnen dus goed tegen wat stootjes en knikjes!
  • Ze zijn onderhoudsvriendelijk. Een simpele dweil is vaak al genoeg om je vloer schoon te houden.
  • Troffelvloeren geven je interieur een warme uitstraling. Dit komt door de structuur van de vloer, die lijkt op hout.

Nadelen van een troffelvloer

Zoals bij alles, zitten er ook wat nadelen aan een troffelvloer:

  • Ze zijn wat duurder dan andere vloeren. Je moet dus wel even wat dieper in je geldbuidel tasten.
  • Troffelvloeren kunnen lastig te installeren zijn. Het is dus verstandig om hier hulp bij in te schakelen!
  • Soms is het lastig om oneffenheden in de vloer te verbergen. Denk bijvoorbeeld aan kabels of oneffen plekken in het cement.

Wat is de prijs van een troffelvloer?

Een troffelvloer is wat duurder dan een gewone vloer. Dit komt omdat de vloer wat meer tijd en moeite kost om te installeren. De prijs van een troffelvloer ligt ongeveer tussen de €30 en €50 per vierkante meter. Let wel op: dit is exclusief eventuele bijkomende kosten, zoals het leggen van de vloer of het verwijderen van je oude vloer!

Kan ik een troffelvloer in ieder kleur krijgen?

Ja, dat kan! Troffelvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Je hebt dus genoeg keuze wat betreft de uitstraling van je vloer!

Helemaal overtuigd van deze onderhoudsvriendelijke vloer?

Aan de hand van bovenstaande informatie, kun je bepalen of een troffelvloer wat voor jou is! We hopen dat je hiermee wat meer inzicht hebt gekregen in dit type vloer.

Laatste nieuws