What's all the fuZZ about?

waterbakjes radiator

Waterbakjes aan de Radiator: Is Dit echt zo Gezond?

Heb je last van droge lucht in huis? Dan wordt er steeds vaker geadviseerd waterbakjes aan de radiator te hangen. Maar is dit echt zo gezond? In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van het hangen van waterbakjes aan de radiator.

Waarom wordt dit vaak aangeraden?

Als je waterbakjes aan de radiator hangt, zorg je ervoor dat er vocht in de lucht blijft. Dit is goed voor je huid en slijmvliezen. Bovendien voorkom je met waterbakjes aan de radiator dat er kalkaanslag op je radiator ontstaat.

Kortom, het hangen van waterbakjes aan de radiator kan gezondheidswinst opleveren.

Maar klopt dit wel? Kan je met waterbakjes de luchtvochtigheid verbeteren in je hele huis?

Dat is namelijk maar de vraag. Want waterbakjes aan de radiator warmt het water op en verdampt het water langzaam. Dit kan helpen om de luchtvochtigheid in je huis te verbeteren, maar alleen in de buurt van de radiator.

Het belang van een goede ventilatie in huis en de toevoer van verse lucht speelt waarschijnlijk een grotere rol.

Wat zijn de nadelen van het hangen van waterbakjes aan de radiator?

Wanneer je waterbakjes aan de radiator hangt, moet je ze regelmatig controleren. Als het water in de waterbakjes verdampt, kan er namelijk schimmel in de waterbakjes ontstaan. Schimmel is niet gezond voor je longen en kan irritatie veroorzaken. Dit is dus een belangrijk nadeel van waterbakjes aan de radiator.

Waterbakjes aan de radiator kan er ook voor zorgen dat je huis plaatselijk te vochtig wordt. Dit is niet goed voor je huis en kan schade toebrengen aan je muren, plafond en behang.

Het hangen van waterbakjes aan de radiator is dus niet zonder risico’s. Weeg daarom goed af of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Alleen als je er zeker van bent dat je waterbakjes regelmatig controleert, kun je waterbakjes aan de radiator gaan hangen.

Laatste nieuws