What's all the fuZZ about?

Je eigen lamp maken van flessen

Je Eigen Lamp Maken van Flessen

Het zou zomaar kunnen dat je binnenkort beschikt over een zelfgemaakte lamp! In dit artikel lees je hoe je zelf eenvoudig een lamp maakt van flessen. We geven je alle informatie die je nodig hebt, zodat ook jij thuis aan de slag kan gaan. Dus ben je benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder en ontdek hoe gemakkelijk het is om zelf een lamp te fabriceren.

Een zelfgemaakte hanglamp is niet alleen uniek, maar ook nog eens erg leuk om te maken. Bovendien kost het je relatief weinig tijd en moeite. Je hoeft namelijk alleen een fles te snijden en vervolgens de stroom aan te sluiten. Wil je graag weten hoe dat precies werkt? In de volgende alinea’s leggen we het uit!

Wat heb je nodig?

Om zelf een lamp van flessen te maken, heb je slechts een aantal materialen nodig. Ten eerste zijn er natuurlijk de flessen zelf. Kies bij voorkeur voor glazen flessen die iets dikker zijn, zodat ze steviger in elkaar zitten. Let op bij de keuze van de glaskleur want deze zal nadien de sfeer gaan bepalen die het licht uitstraalt. Daarnaast heb je ook een fitting nodig. Deze kun je gemakkelijk online bestellen of bij een bouwmarkt vinden. Tot slot heb je nog een lengte elektriciteitsdraad nodig, zodat je alles aan kan sluiten op het lichtnetwerk.

Randen van de fles schuren

Nu je weet welke materialen je nodig hebt, kun je aan de slag gaan met het maken van de lamp. Neem een fles zoals bijvoorbeeld een lege wijnfles en start met het verwijderen van de bodem van de glazen fles. Dit kan je doen met een glassnijder en is het makkelijkst om even een how-to video op te zoeken. Wanneer je de bodem van de fles hebt verwijderd, zorg dan dat er geen scherpe randjes meer zijn zitten aan de fles. Dit kan je doen met wat schuurpapier.

Je eigen lamp van flessen aansluiten

Vervolgens is het tijd voor het aansluiten van de fitting en het elektriciteitsdraad. Doe dit door eerst de draad door de hals van de fles te steken en deze vervolgens aan de sluiten aan de fitting voor de lamp. Zorg ervoor dat de draad stevig zit, zodat er geen risico is op kortsluiting. Als laatste step moet je nog even de lamp aansluiten op het lichtnet. Doe dit door de fitting aan te sluiten aan de draadjes voorzien in het plafond en zet vervolgens de lichtschakelaar om.

En voilà! Je bent klaar met je zelfgemaakte lamp van flessen! We hopen dat je met plezier bezig bent geweest en dat je trots bent op het resultaat.

Laatste nieuws