What's all the fuZZ about?

septische put

Hoe een septische put onderhouden?

Een septische put is een ondergrondse waterzuiveringsinstallatie, bedoeld voor het afvalwater van huishoudens in gebieden zonder riool. Het systeem bestaat uit een tank waarin het afvalwater terechtkomt. In de tank vindt natuurlijke vertering plaats door bacteriƫn die aanwezig zijn in het milieu. Maar wat met het onderhoud?

Hoe werkt een septische put? Bacteriƫn zorgen voor de afbraak

Een septische put is een waterzuiveringsinstallatie die wordt gebruikt om afvalwater van huishoudens te zuiveren. Het systeem bestaat uit twee compartimenten: een anaerobe zone en een aerobe zone. In de anaerobe zone wordt het afvalwater verzameld en onderbroken door bacteriƫn. Deze bacteriƫn zetten het organische materiaal in het water om in biogas en kooldioxide. In de aerobe zone wordt het water vervolgens schoongemaakt door zuurstofrijke bacteriƫn. Septische putten zijn een veelgebruikte manier om huishoudelijk afvalwater te zuiveren in gebieden waar geen riolering aanwezig is. Het systeem is relatief eenvoudig en kan door particulieren worden onderhouden.

Bacterial colonies grown on agar plate (Bacillus subtilis)

Hoe en wanneer de septische put leegmaken? Vol is vol

Het is belangrijk om te weten wanneer de septische put leeg te maken. De septische put hoeft alleen geleegd te worden wanneer het vol is of wanneer er problemen zijn met de afvoer van water. Wanneer u merkt dat het water trager wegloopt dan normaal, of als er geuren ontstaan, kan dit een indicatie zijn dat de septische put aan vervanging of onderhoud toe is. In het geval van een probleem met de afvoer, kunt u contact opnemen met een lokale rioolreinigingsdienst voor hulp.

De septische put laten leegmaken is een simpele taak die veel mensen kunnen uitvoeren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de put op de juiste manier wordt geleegd, zodat er geen problemen ontstaan met het rioolsysteem. Wanneer u twijfelt of de septische put moet worden geleegd, kunt u contact opnemen met een lokale rioolreinigingsdienst voor advies.

Laatste nieuws