What's all the fuZZ about?

vliesbehang verwijderen

Hoe Verwijder je Vliesbehang: Tips en Tricks

Wil je vliesbehang verwijderen? Dan zijn er een aantal tips en tricks die je kunt volgen. In dit artikel leggen we uit hoe je vliesbehang veilig, efficiënt en volledig verwijdert. Daarnaast geven we ook wat handige hacks om het proces te versnellen! In het artikel over behangpapier verwijderen lees je alles over het verwijderen van klassiek behangpapier.

Is vliesbehang verwijderen moeilijk?

Nou, dat hangt eigenlijk helemaal af van hoe lang het vliesbehang al op de muur zit. Als je vliesbehang net hebt geplakt, is het verwijderen ervan vrij eenvoudig. Je kunt het vliesbehang dan simpelweg van de muur trekken en er is geen schade aan de muur.

Echter, als je vliesbehang al een tijdje op de muur zit, kan het verwijderen ervan wat meer moeite kosten. In dit geval is het aan te raden om voorzichtig te werk te gaan en een aantal verschillende technieken toe te passen. Vliesbehang is er in veel verschillende soorten en maten. Sommige vliesbehangsoorten zijn makkelijker te verwijderen dan andere.

Als je vliesbehang verwijdert, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Je wilt namelijk niet dat je muur beschadigd raakt.

De klassieke manier met een schraper

Als je vliesbehang wilt verwijderen, is het belangrijk dat je de juiste methode gebruikt. Sommige mensen proberen vliesbehang te verwijderen door er gewoon met een mes of schraper in te hakken. Dit is echter niet aan te raden, omdat dit lelijke krassen en beschadigingen kan achterlaten. In plaats daarvan moet je voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat je het vliesbehang langzaam losmaakt.

Eerst natspuiten helpt

Een van de beste manieren om vliesbehang te verwijderen, is door het nat te maken. Dit kan je do door een spuitflacon met water te vullen en het vliesbehang in te spuiten. Laat het vliesbehang dan ongeveer 15 minuten weken voordat je ermee begint te trekken.et natmaken van het vliesbehang maakt het materiaal flexibeler en daardoor makkelijker los te krijgen. Gebruik hiervoor wel altijd een spuitflacon met een fijne mond, zodat het water niet te hard uit de fles komt en van je muren afloopt.

Voorzichtig trekken

Nadat het vliesbehang nat is gemaakt, kun je voorzichtig beginnen met het losmaken van de bovenkant. Begin altijd in een hoek en werk dan langzaam naar beneden toe. Als je voorzichtig bent, kun je voorkomen dat er stukjes vliesbehang afbreken en achterblijven. Wanneer je vliesbehang in lange stroken afkomt, kun je deze meteen oprollen en weggooien.

Detergent helpt soms

Soms is vliesbehang erg moeilijk los te krijgen, vooral als het al lange tijd op de muur zit. In dat geval kan een beetje detergent helpen. Doe hiervoor wat sopje in een emmer en dompel het vliesbehang hierin. Laat het vliesbehang dan ongeveer 15 minuten weken en begin daarna voorzichtig met trekken.

Afstomen wanneer een sopje niet helpt

Als vliesbehang echt heel erg vastzit, kan je het afstomen. Hiervoor heb je wel een stoomapparaat nodig, maar dit is vaak verkrijgbaar bij huishoudelijke winkels. Zet het stoomapparaat op de juiste temperatuur en houd deze ongeveer 30 cm van het vliesbehang vandaan. Ga voorzichtig over het vliesbehang heen, zodat je niet te hard stoom in één keer loslaat en beschadigingen achterlaat.

Gebruik een vliesbehangstripper

Als je vliesbehang wilt verwijderen, kun je ook een vliesbehangstripper gebruiken. Dit is een chemische stof die het vliesbehang losweekt, zodat je het makkelijker kunt verwijderen. Gebruik altijd rubber handschoenen als je met een vliesbehangstripper werkt en ventileer de ruimte goed. Voorzie ook wat oude doeken, zodat je eventuele druppels direct kunt opvangen.

Bakpoeder helpt voor een mooie afwerking

Als je vliesbehang hebt verwijderd, is het belangrijk om de muur goed schoon te maken. Gebruik hiervoor wat bakpoeder en water en maak de muur daarna goed droog. Bakpoeder is een natuurlijk schoonmaakmiddel en zal helpen om eventuele vlekken of restjes vliesbehang te verwijderen. Je kunt ook altijd een ander schoonmaakmiddel gebruiken, maar zorg ervoor dat je de gebruiksinstructies goed leest.

Dit waren onze tips voor het verwijderen van vliesbehang! We hopen dat je hiermee vliegenbehang kunt verwijderen zonder problemen.

Laatste nieuws