What's all the fuZZ about?

behang verwijderen

5 Manieren Om Behang Te Verwijderen: Tips Van Een Professional

Als je behang wilt verwijderen, dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. Je kunt behang verwijderen met behulp van een behangafstomer, of je kunt behang afkrabben. Sommige mensen gebruiken ook een mes om het behang los te trekken. Maar welke methode is de beste? In dit artikel leggen we alle manieren uit en geven we tips van een professional!

#1 behang verwijderen met behulp van een behangafstomer:

Als je behang wilt verwijderen met behulp van een behangafstomer, dan is het belangrijk om te weten welk soort behang je hebt. Is het vliesbehang? Dan is het aan te raden om eerst een teststrookje af te stomen, zodat je weet hoeveel vocht het behang kan verdragen. Gebruik vervolgens de afstomer om het volledige oppervlak van het behang in te sprayen. Laat het vocht even intrekken en begin dan met behulp van een strijkijzer over het behang te gaan. Het behang zal loslaten en je kunt het vervolgens makkelijk afhalen.

#2 behang verwijderen door het af te krabben:

Als je behang wilt verwijderen door het af te krabben, is het belangrijk om eerst de randjes voorzichtig los te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mes of een schraper. Werk vervolgens van boven naar beneden, zodat het behang loslaat en je het makkelijk kunt afhalen. Let wel op: als je behang verwijdert door het af te krabben, is er een kans dat je behanglijm achterblijft op de muur. Dit kun je eenvoudig weghalen met behulp van warm water en wat zeep.

#3 behang verwijderen met behulp van een mes:

Als je behang wilt verwijderen met behulp van een mes, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Gebruik een dunne, scherpe mes om de randjes van het behang los te maken. Werk vervolgens van boven naar beneden, zodat het behang loslaat en je het makkelijk kunt afhalen. Let wel op: als je behang verwijdert door het af te krabben, is er een kans dat je behanglijm achterblijft op de muur. Dit kun je eenvoudig weghalen met behulp van warm water en wat zeep.

#4 behang verwijderen met behulp van een strijkijzer:

Als je behang wilt verwijderen met behulp van een strijkijzer, is het belangrijk om te weten welk soort behang je hebt. Is het vliesbehang? Dan is het aan te raden om eerst een teststrookje af te stomen, zodat je weet hoeveel vocht het behang kan verdragen. Gebruik vervolgens de stoomfunctie van je strijkijzer om het volledige oppervlak van het behang in te sprayen. Laat het vocht even intrekken en begin dan met behulp van het strijkijzer over het behang te gaan. Het behang zal loslaten en je kunt het vervolgens makkelijk afhalen.

#5 behang verwijderen met water en zeep:

Gebruik vervolgens een spuitfles om water en wat zeep op het behang aan te brengen. Laat het vocht even intrekken en begin dan met behulp van een mes of schraper over het behang te gaan. Werk vervolgens van boven naar beneden, zodat het behang loslaat en je het makkelijk kunt afhalen. Let wel op: als je behang verwijdert door het af te krabben, is er een kans dat je behanglijm achterblijft op de muur. Dit kun je eenvoudig weghalen met behulp van warm water en wat zeep.

Bedankt voor het lezen! We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het verwijderen van behang.

Laatste nieuws