What's all the fuZZ about?

wanneer bloembollen planten

Wanneer Bloembollen Planten? Een Handig Overzicht

Wanneer bloembollen planten? Dat is een vraag waar veel mensen mee zitten. Er bestaan namelijk verschillende soorten bloembollen en elke bloembol heeft eigen wanneer bloembollen planten advies. In dit artikel geven we een uitgebreid overzicht van wanneer bloembollen per soort moeten worden geplant. Zo ben je nooit meer te laat met bloembollen planten!

Voorjaarsbloeiers planten

Alle bloembollen die in het voorjaar bloemen, kunnen vanaf eind augustus tot half oktober geplant worden. Dit zijn bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten.

Najaarsbloeiers planten

De bloembollen die in het najaar bloemen, kunnen van april tot eind mei geplant worden. Dit zijn bloembollen zoals chrysanthen, asters en muurbloemen.

Zomerbloeiers planten

Zomerbloeiende bloembollen kunnen vanaf februari tot eind april geplant worden. Dit zijn bloembollen zoals lelies, dahlia’s en gladiolen.

Bloembollen planten in de herfst of winter?

Sommige bloembollen kunnen ook in de herfst of winter geplant worden. Dit zijn bloembollen zoals amaryllis, anemonen en sneeuwklokjes. Het is wel belangrijk dat je bloembollen plant wanneer het niet vriest, want dan kan de bol beschadigen.

Hoe plant je bloembollen?

Nu je weet wanneer bloembollen per soort moeten worden geplant, is het tijd voor de volgende stap: bloembollen planten! Maar hoe doe je dat eigenlijk? Gelukkig is bloembollen planten niet moeilijk en kun je het met een aantal simpele stappen aan.

  • Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je bloembollen in een pot of border kunt planten. Voor bloembollencyclamen is dit bijvoorbeeld niet nodig, maar voor tulpen wel. Zorg dus dat je bloembollen planten op een plek waar ze voldoende ruimte hebben om te groeien.
  • Ten tweede is het belangrijk dat je bloembollen plant in een voedzame grond. Dit kun je doen door bloembollenmest of compost toe te voegen aan de grond.
  • Ten derde moet je bloembollen Plant diep genoeg. Hoe dieper je bloembollen plant, hoe beter ze kunnen groeien en bloeien.
  • Als laatste moet je ervoor zorgen dat je bloembollen plant op een plek waar ze voldoende licht krijgen. Zo kunnen ze optimaal groeien en bloeien!

Bloembollen planten is dus niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om te weten wanneer bloembollen per soort moeten worden geplant.

Hoe diep moet ik bloembollen planten?

Dat verschilt per bloembol. In het algemeen geldt: hoe groter de bloembol, hoe dieper je ‘m in de grond moet planten. Een goede richtlijn is om bloembollen twee keer zo diep te planten als ze hoog zijn.

Hoeveel bloembollen per vierkante meter?

Dat is ook afhankelijk van de bloembol. In het algemeen geldt: hoe kleiner de bloembol, hoe meer je ervan kunt planten. Een goede richtlijn is om per vierkante meter ongeveer 50 bloembollen te planten.

bloembollen in pot

Mag je bloembollen in potten planten?

Ja, bloembollen kunnen ook in potten of bloembakken worden geplant. Zorg ervoor dat de pot of bloembak voldoende drainage heeft, zodat de bloembollen niet rotten. Vul de pot of bloembak met een laag aan bloempotgrond en plant de bloembollen op dezelfde manier als je ze in de grond zou planten. Geef de bloemen regelmatig water, zodat ze niet uitdrogen.

Hoelang kan je bloembollen bewaren?

Bloembollen kunnen ongeveer een jaar opgeslagen worden, maar het is wel belangrijk dat ze op de juiste manier bewaard worden. Bewaar bloembollen altijd in een droge en donkere plek, zoals een bloembollenkist of bloembollenmand. Controleer de bloembollen regelmatig op schimmels of rotte plekken en verwijder deze bloembollen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je bloembollen zo lang mogelijk meegaan.

We hopen dat dit artikel je helpt bij het beantwoorden van de vraag wanneer bloembollen planten. Vergeet niet om rekening te houden met het soort bloembol en de richtlijnen die we hier hebben gegeven. Zo weet je zeker dat je bloembollen plant wanneer ze optimaal kunnen groeien en bloeien!

Laatste nieuws