What's all the fuZZ about?

bbq op gas

BBQ met Gas, Houtskool of Elektrisch: Wat is het Beste?

Een BBQ is natuurlijk onmisbaar tijdens de zomermaanden. Maar welke variant kies je: een BBQ met gas, houtskool of elektrisch? We zetten ze voor je op een rijtje.

BBQ met gas: de evidente keuze?

Een BBQ met gas is wellicht de meest gemakkelijke keuze. Een gasfles aansluiten, aansteken en je kunt direct aan de slag. Bovendien is een gas BBQ makkelijk in gebruik: je hebt precies controle over de temperatuur. Kies wel voor een goede kwaliteit, want anders kan het wel eens tegenvallen. Je hebt vandaag de keuze tussen tal van modellen. De voornaamste en meest populaire zijn de Weber BBQ, de Barbecook en de Napoleon. Deze beschikken over verschillende opties en accessoires, dus je vindt wel altijd een model dat perfect bij jouw wensen past. Eigenaars van een BBQ op gas hebben dankzij de gebruiksvriendelijkheid meer de neiging om het hele jaar door de BBQ te gebruiken. Want ook tijdens de wintermaanden is het met een gas BBQ gemakkelijk om lekkere gerechten te bereiden.

Houtskool BBQ: dé smaakmakers

De traditionele BBQop houtskool of briketten is wel wat meer werk. Het vuur moet eerst goed opgestookt worden voordat je kan beginnen met barbecueën. Maar welke smaak vind je dan het lekkerst? Op houtskool gebakken vlees heeft namelijk wel een andere smaak dan dat op gas of elektriciteit gegaard is. Wanneer je voor een houtskool BBQ gaat, kies je voor de ‘echte’ barbecuesmaak. Het nadeel is wel dat het wat meer werk is. Je moet de kolen laten branden en daarnaast moet je ook steeds opletten dat ze niet uitgaan. Wanneer je wel doorhebt hoe het werkt, is er niks mooier dan eten van de houtskool BBQ. Maar met de huidige generatie houtskool BBQ is dat wel veel makkelijker geworden.

Elektrische BBQ: zo handig!

De elektrische BBQ is dé oplossing wanneer je weinig tijd of zin hebt in een traditionele bbq. Een groot voordeel is dat de temperatuur heel precies steeds gelijk blijft, waardoor je mooie en gerechten kunt bereiden. Een nadeel is wel dat het wat duurder is in aanschaf én verbruik. Maar dan heb je wel weer geen last van rook. Een handige oplossing voor wie op een appartement woont of graag over een BBQ beschikt tijdens een trip met de mobilhome.

Je keuze kunnen maken?

Natuurlijk is er wel een duidelijke trend te bespeuren. Steeds meer mensen kiezen voor de gemakken van een gas BBQ. Maar houtskool en elektriciteit zijn zeker ook nog steeds aanwezig op de markt. De traditionele smaak van houtskool of het gemak van elektriciteit: welke variant spreekt jou het meeste aan? Of ga je toch liever voor een combinatie? Een houtskool beginnen met behulp van een elektrische starterskit bijvoorbeeld.

Welke BBQ kopen is dus vooral een kwestie van smaak, budget en gemak. Heb je weloverwogen welk model het beste bij jou past? Dan is er niks mooiers dan genieten van een lekker stukje vlees of vis op de BBQ! Eet smakelijk!

Laatste nieuws