What's all the fuZZ about?

Shizuoka, Japan in Spring

Alles over de Japanse kerselaar: wetenswaardigheden, verzorging en meer!

Al jarenlang is de japanse kerselaar erg populair in onze tuinen. Niet zo gek, want deze boom heeft een aantal voordelen: hij blijft lang groen, trekt veel vogels aan en is goed bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Maar wat moet je als verzorger doen om ervoor te zorgen dat je japanse kerselaar zo lang mogelijk mooi blijft? In dit artikel lees je alles over de japanse kerselaar!

De japanse kerselaar is een boom die oorspronkelijk uit Azië komt. De boom komt vooral voor in Japan, maar is inmiddels ook populair in andere delen van de wereld. In België kun je de japanse kerselaar al sinds 1883 kopen. De japanse kerselaar is een sterke boom die goed tegen wind en weer kan. Daarnaast is de boom ook erg populair vanwege zijn mooie bladeren. De japanse kerselaar kan dan ook goed gebruikt worden als sierboom in tuinen.

De japanse kerselaar is een boom die ongeveer 20 meter hoog kan worden. De stam van de japanse kerselaar is meestal recht, maar de bovenkant van de boom is vaak iets bolvormig. Het loof van de japanse kerselaar bestaat uit donkergroene, glanzende bladeren. De japanse kerselaar bloeit in de maanden mei en juni met witte of lichtroze bloemen. De japanse kerselaar is een boom die goed tegen droogte kan, maar het is wel belangrijk dat de grond rondom de japanse kerselaar voldoende vochtig is.

De japanse kerselaar is een boom die niet veel verzorging nodig heeft. Je hoeft de japanse kerselaar slechts af en toe wat water te geven en eventueel wat meststof toe te voegen. De japanse kerselaar kan het beste geplant worden in een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. De japanse kerselaar is een boom die goed tegen ongedierte weerstaat, maar er kunnen toch wel eens rupsen op het loof van de japanse kerselaar terechtkomen. Als je deze rupsen wilt verwijderen, kun je dit het beste doen door ze met wat water en zeep te verwijderen.

De japanse kerselaar is dus een boom die niet veel verzorging nodig heeft. Het enige wat je hoeft te doen, is de japanse kerselaar af en toe wat water geven. De japanse kerselaar kan dan jarenlang mooi blijven in je tuin!

Hoe een japanse kerselaar snoeien?

De japanse kerselaar is een boom die niet veel snoei nodig heeft. Je kunt de japanse kerselaar het beste snoeien in de maanden februari of maart, voordat de nieuwe knoppen aan gaan groeien. Als je de japanse kerselaar gaat snoeien, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Als je de japanse kerselaar gaat snoeien, is het belangrijk dat je een scherpe snoeischaar gebruikt. De japanse kerselaar kan namelijk erg zwaar worden, waardoor een dunne tak makkelijk kan breken. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de vorm van de boom. Als je de japanse kerselaar wilt laten groeien tot een hoge boom, is het belangrijk dat je de takken laat staan die naar boven groeien. Als je de japanse kerselaar wilt laten groeien tot een brede boom, is het belangrijk om de takken die naar buiten groeien te snoeien.

Zijn er soorten japanse kerselaar?

De japanse kerselaar is een boom die in verschillende soorten voorkomt. De meest bekende soort japanse kerselaar is de Cryptomeria japonica, ook wel bekend als de Japanse ceder. Deze boom komt vooral voor in het westen van Japan en kan tot wel 40 meter hoog worden. Daarnaast is er ook nog de Thuja standishii, ook wel bekend als de Chinese cipres. Deze boom komt vooral voor in het noordoosten van China en kan tot wel 30 meter hoog worden.

Soorten japanse kerselaar die je in België kunt kopen, zijn onder andere:

– Cryptomeria japonica ‘Elegans’

– Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’

– Thuja standishii ‘Dawsoni’

– Thuja standishii ‘Plumosa Compacta’

Als je een japanse kerselaar wilt kopen, is het belangrijk om te weten welke soort je wilt. Wil je bijvoorbeeld een boom die snel groeit? Dan is de japanse ceder een goede keuze. Wil je een boom die minder snel groeit, maar wel mooie bladeren heeft? Dan is de Chinese cipres een goede keuze.

Laatste nieuws