What's all the fuZZ about?

vlinder planten

11 Planten om Meer Vlinders en Bijen in je Tuin te Krijgen

Heb je weleens gekeken naar een vlinder in je tuin en je afgevraagd waar die vandaan komt? Vaak worden vlinders aangetrokken door bloemen. Als je hier voldoende van in je tuin hebt, dan zul je ook meer vlinders tegenkomen. In dit artikel lees je over 11 planten die vlinders en bijen aantrekken!

De Vlinderbloem (Asclepias tuberosa) is een vaste plant die vooral in de zomermaanden bloemen vormt. Deze bloemen kunnen gekleurd zijn van geel tot rood en hebben een unieke vorm. Vlinders en bijen worden aangetrokken door de nectar die in de bloemen zit.

Echinacea, ook wel bekend als Rode Zonnehoed, is een vaste plant die in de zomer maanden veel roze of paarse bloemen vormt. Deze plant is vooral aantrekkelijk voor bijen omdat ze van de nectar in de bloemen kunnen drinken.

De Grote Lelie (Tricyrtis formosana) is een vaste plant die in het voorjaar of de herfst bloomt. De bloemen kunnen gekleurd zijn van wit tot paars en zitten vol met nectar. Dit maakt ze aantrekkelijk voor vlinders, bijen en hommels.

Japanse Kerselaar (Acer japonicum) is een vaste plant die in het voorjaar kleine, roze of paarse bloemetjes vormt. De bloemen zitten vol met nectar en dit maakt ze aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

De Stinkende Gouwe (Cynara cardunculus) is een vaste plant die in de zomermaanden grote, gele bloemen vormt. De naam van deze plant komt van de sterke geur die afkomstig is van de bloemen. Deze geur trekt vlinders en bijen aan.

De Salie (Salvia officinalis) is een vaste plant die in de lente of de herfst kleine, paarse bloemetjes vormt.

De Grote Kamille (Matricaria chamomilla) is een vaste plant die in de zomermaanden grote, witte of gele bloemen vormt.

Het Tuinanemon (Anemone hupehensis) is een vaste plant die in de lente of vroege zomer grote, witte of paarse bloemen vormt.

De Dropplant (Agastache Foeniculum) is een vaste plant die in de zomermaanden paarse of blauwe bloemen vormt. Deze plant komt is aantrekkelijk voor vlinders, bijen en hommels.

Wilde Rozen (Rosa spp.) zijn vaste planten die in de lente of vroege zomer kleine, witte of rode bloemen vormen.

De Margriet (Argyranthemum frutescens) is een vaste plant die in de zomermaanden grote, witte of gele bloemen vormt.

Als je één of meerdere van deze planten in je tuin hebt staan, dan zul je merken dat er meer vlinders en bijen komen! Dit komt omdat deze planten bloemen vormen waar nectar in zit. Vlinders en bijtjes worden aangetrokken door deze zoete vloeistof en komen vooral in de zomermaanden naar je tuin toe. Dus als je vlinders en bijen wilt aantrekken, zorg dan dat je één of meerdere van deze planten in je tuin hebt staan!

Een bijenhotel is ook een goede manier om bijtjes in je tuin te krijgen. In een bijenhotel kunnen bijen nestelen en zich voor de winter voorbereiden. Bijen zijn erg belangrijk voor de bestuiving van planten, dus als je een bijenhotel in je tuin hebt staan helpt dat niet alleen de bijtjes, maar ook de plantengroei in je tuin!

Laatste nieuws