What's all the fuZZ about?

Korean Mint (Agastache rugosa) flower blossom, agastache, peppermint, blue licorice, patchouli

Zaaien en Verzorging van een Dropplant ( Agastache foeniculum)

De zaden van de Agastache foeniculum zijn klein en zijn makkelijk zelf te zaaien. Hiervoor heb je wel wat geduld nodig, want het kan tot drie weken duren voordat de zaden ontkiemen. De beste manier om de zaden te zaaien is door ze in een potje met licht vochtige aarde te strooien. Zet het potje dan op een warme plek, maar niet in direct zonlicht. Als de plantjes groot genoeg zijn om uit te potten, zet ze dan op een plek in de tuin met zon en schaduw. De Agastache foeniculum is een dropplant, dus je hoeft er niet veel water aan te geven. Geef de plant wel wat meststof in het voor- en najaar. Dan zal hij goed blijven groeien en zal hij mooie bloemen produceren.

De Agastache foeniculum is een sierplant die zowel in de tuin als in potten kan worden gekweekt. Het is een sterk geurende plant die vooral in de zomer en herfst zijn bloemen produceert. De bloemen zijn paars van kleur en zitten in pluimen aan de stengels. De Agastache foeniculum is een sterke plant die weinig zorg nodig heeft. Hij kan wel wat meststof gebruiken, maar over het algemeen groeit hij goed op onderhoudsvriendelijke plekken in de tuin. Als je deze plant in een pot wilt kweken, zorg er dan voor dat het potje niet te klein is. De Agastache foeniculum heeft namelijk een flinke wortelkluit en zal snel uitgroeien. Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met weinig zon, maar hij kan ook in de volle zon staan. Het is belangrijk dat de grond waarin je de Agastache foeniculum zaait of plaatst, goed doorlaatbaar is. De plant houdt namelijk niet van natte voeten en zal dan snel gaan rotten. Als je deze plant in een pot zaait of zet, zorg er dan voor dat het potje een goede drainage heeft.

Als je de Agastache foeniculum in de tuin wilt zaaien, doe dat dan in het voorjaar. De zaden kunnen namelijk makkelijk uitkomen en je plantjes zullen snel groeien. Zaai de zaden ongeveer drie centimeter diep in de grond en zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben om te groeien. Als je plantjes groot genoeg zijn om uit te potten, zet ze dan op een plek in de tuin met zon en schaduw. De Agastache foeniculum is een dropplant, dus je hoeft er niet veel water aan te geven. Geef de plant wel wat meststof in het voor- en najaar. Dan zal hij goed blijven groeien en zal hij mooie bloemen produceren.

Laatste nieuws