What's all the fuZZ about?

Installation of windows. Young man working in uniform at construction at daytime

Welk glas in je ramen?

In bouwen is het gebruik van dubbel glas een veel voorkomende methode om de warmte binnenshuis te reguleren. Het is echter niet de enige optie die beschikbaar is. Driedubbel glas wordt ook vaak gebruikt in bouwprojecten, met name in koudere klimaten. Wat is het verschil tussen deze twee soorten glas?

Dubbel of driedubbel?

Dubbelglas bestaat uit twee panes (glasscheuten) die met elkaar zijn verbonden door middel van een spacer (spatie). Driedubbelglas bestaat uit drie panes die samen worden gehouden door twee spacers. Spacers zijn dunne strips van metalen of kunststof die ervoor zorgen dat de panes op de juiste afstand van elkaar blijven.

Dubbelglas is een veel voorkomende keuze in bouwprojecten, omdat het relatief goedkoop is en eenvoudig te installeren. Het biedt ook een aantal voordelen als het gaat om geluidsoverlast en energiezuinigheid. Driedubbel glas is echter nog beter in staat om de warmte binnenshuis te reguleren. Dit komt doordat het drie lagen van glasscheuten heeft, waardoor er minder heat transfer (warmteoverdracht) plaatsvindt. Daarnaast zorgen de twee spacers ervoor dat er meer lucht tussen de panes zit, waardoor er minder geluidsoverlast is.

Als je kiest voor dubbelglas of driedubbel glas hangt dus af van je budget en de specifieke eisen van het bouwproject. In de meeste gevallen kan dubbelglas voldoen, maar in andere gevallen is driedubbel glas de beste keuze. Het is belangrijk om met een bouwkundige of aannemer te bespreken welk type glas het meest geschikt is voor jouw bouwproject.

Commercial Building Windows Installation

Heeft het altijd zin? Isolatie is meer dan enkel ramen

Isoleren met glas is een belangrijke manier om je huis energiezuinig te maken. Het isoleert namelijk heel goed en je bespaart daardoor op je energiekosten. Bovendien zorgt het ervoor dat je huis beter geïsoleerd is, waardoor het ook aangenamer is om in te wonen. Dit komt doordat er minder tocht en kou naar binnen kan komen. Ook geluidsoverlast wordt met bouwen isolatie vermindert. Je bouwt dus niet alleen aan je huis, maar ook aan je wooncomfort!

De bijkomende isolatie voordelen van driedubbel glas behaal je natuurlijk alleen wanneer de rest van je woning ook evenwaardige waarden behaald! Denk bij renovatie bijvoorbeeld ook aan het isoleren van rolluikkasten.

Laatste nieuws