What's all the fuZZ about?

Kleine Vlinderstruiken

Kleine Vlinderstruiken: Prachtige Bloemen in je Tuin

Wil je ook zo’n schitterende kleine vlinderstruik in je tuin? Deze struiken zijn klein, maar bloeien prachtig en trekken veel vlinders aan. In dit artikel vertellen we alles over kleine vlinderstruiken: waar kun je ze kopen, welke soorten zijn er, hoe plant je ze en wat zijn de verzorgingseisen?

Kleine vlinderstruiken zijn klein, maar kunnen een grote impact hebben in je tuin. Deze struiken zijn namelijk perfect om kleine hoekjes of plekken op te fleuren. Ze bloeien prachtig en trekken veel vlinders aan, waardoor ze ook nog eens heel functioneel zijn. In dit artikel vertellen we alles over kleine vlinderstruiken: waar kun je ze kopen, welke soorten zijn er, hoe plant je ze en wat zijn de verzorgingseisen?

Wat zijn leuke vlinderstruiken?

Kleine vlinderstruiken kun je kopen bij verschillende tuincentra en online tuinwinkels. Welke soort je kiest, hangt af van je eigen smaak en de plek waar je de struik wilt plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten kleine vlinderstruiken, maar de meest populaire zijn:

  • Buddleja ‘Buzz Magenta’: een kleine Buddleja met donkerroze bloemen. Deze struik wordt ongeveer 60 cm hoog en bloeit van juni tot september.
  • Butterfly Bush ‘Pink Delight’: een kleine Butterfly Bush met lichtroze bloemen. Deze struik wordt ongeveer 50 cm hoog en bloeit van juni tot september.
  • Chaenomeles speciosa ‘Toyo-Nishiki’: een kleine Chaenomeles met roze, witte en rode bloemen. Deze struik wordt ongeveer 60 cm hoog en bloeit van april tot mei.
  • Lavatera trimestris ‘Rosea Plena’: een kleine Lavatera met dubbele, roze bloemen. Deze struik wordt ongeveer 70 cm hoog en bloeit van juni tot oktober.

Waar plant je beste de kleine vlinderstruiken?

Als je kleine vlinderstruiken gaat planten, is het belangrijk om te kiezen voor een plek in je tuin waar ze volop zon krijgen. Ze kunnen wel tegen een beetje schaduw, maar dan zullen ze minder goed bloeien. Verder is het belangrijk om de grond goed los te maken voordat je de struiken gaat planten. Dit kan je doen door er compost of kippend manure bij te mengen.

Hoe moet je de vlinderstruiken onderhouden?

Kleine vlinderstruiken zijn gemakkelijk in onderhoud en hoeven niet veel water of meststoffen. Je kunt de struiken één keer per jaar snoeien, in de late winter of vroege lente. Dit houdt ze mooi compact.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel klaar bent om ook kleine vlinderstruiken in je tuin te gaan planten!

Laatste nieuws