What's all the fuZZ about?

Mollen verjagen met fles

Mollen Verjagen met Flessen: Zo doe je het!

Mollen kunnen een hoop schade aanrichten in je tuin. Gelukkig is er een manier om ze te verjagen: mollen verjagen met flessen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet!

Mollen zijn kleine knaagdiertjes die vaak in tuinen te vinden zijn. Ze graven gangetjes en tunnels in de grond, waardoor planten en bloemen beschadigd raken. Mollen eten ook wortels en andere plantaardige voedselbronnen. Dit kan ervoor zorgen dat je tuin er slecht uitziet en minder mooie bloemen produceert.

Gelukkig is er een manier om mollen te verjagen: mollen verjagen met flessen. Dit is een simpele, effectieve methode die je makkelijk zelf kunt uitvoeren. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je mollen verjagen met flessen kunt!

Methodes om flessen te gebruiken

Volg deze simpele instructies en je mollenprobleem zal snel opgelost zijn:

  • Steek een stok doorheen iedere molshoop en hang een lege fles aan het uiteinde van de stok. De wind zorgt zo voor een geluid dat mollen bang maakt en wegjaagt.
  • Snijdt de bodem van plastic flessen en steek de hals van de fles doorheen de molshoop. Tracht dit in de gang van de mol te krijgen. Zo kan wind rechtstreeks doorheen de gangen van de mol waaien en een geluid maken dat mollen wegjaagt.
  • Doe dezelfde methode als hierboven, maar gebruik in plaats van plastic flessen glazen flessen. Dit werkt nog beter omdat het geluid harder is.

Meer methodes om mollen te verjagen

Andere diervriendelijke methodes zijn bijvoorbeeld mottenballen die je in de gangen van mollen legt. Leg mottenballen in de gang van de mol en de mollen zullen uit vrees wegblijven. Dit komt doordat mottenballen een sterke geur afgeven die mollen niet verdragen. Ze zullen dus alles doen om weg te blijven van de mottenballen! Mottenballen zijn echter giftig voor mensen en huisdieren, dus gebruik ze met voorzichtigheid. Mottenballen zijn een andere diervriendelijke methode, maar mollenverjagende geluiden werken meestal beter.

Vergeet niet dat mollen schade kunnen aanrichten in je tuin, maar met deze simpele instructies kun je ze makkelijk verjagen! Gebruik mottenballen of mollenverjagende geluiden om ervoor te zorgen dat mollen wegblijven en geniet van een mooie, gezonde tuin! Succes!

Laatste nieuws