What's all the fuZZ about?

tuintrends

Tuintrends Zomer 2022: Welke trends zullen we in de tuin tegenkomen?

Het is bijna zomer 2022 en dat betekent dat tuiniers weer volop aan de slag kunnen gaan om hun tuin in te richten volgens de laatste trends. Maar wat wordt er allemaal trendy in de tuin? Wij geven je een sneak preview!

#1 Een strakke oprit

Een strakke oprit is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Een tuin met een goede bestrating of sierbestrating geeft je tuin een nette en verzorgde uitstraling.

Bestrating kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals natuursteen, keramiek of betonnen tegels. Maar er zijn ook allerlei soorten sierbestrating die je tuin een unieke uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor gekleurde tegels of tegels met een print.

Denk bij de aanleg van je oprit ook aan de bodeminfiltratie van hemelwater. De impact op het grondwater en de waterhuishouding in het algemeen is namelijk groot. Een tuin met een goede drainage voorkomt erosie, grondverzakking en stagnatie van water in je tuin.

#2 Must have bloemenweelde in de tuin

Dropplanten, zonnebloemen in een pot of een Japanse kerselaar? In de tuin is alles mogelijk als het maar bloemig is. Je tuin wordt namelijk steeds meer een tuin met bloemen en planten in plaats van een groene tuin met wat struiken en bomen.

De tuinen die je gaat zien, zijn dan ook volop aan het veranderen in een ware bloemenzee. Het lijkt wel alsof er geen plekje meer onbeplant is! Wil je weten welke bloemen er trendy zijn? Wij vertellen het je graag.

Zonnebloemen, dahlia’s en lavendel zijn bloemen die we dit tuinseizoen veel gaan zien. Deze bloemen kunnen makkelijk in een pot geplant worden en op je terras geplaatst, maar je ziet ze ook steeds vaker terug in de borders van tuinen.

Dropplanten of hangplanten zijn ook helemaal terug in en geven je tuin een romantische uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan hortensia’s, Agastache Foeniculum of passiebloemen.

#3 Een hangmat in je tuin?

Wat is er nou heerlijker dan na een lange werkdag in je tuin te relaxen in je hangmat? In de tuin ga je steeds vaker iets vinden waar je lekker even in kunt ontspannen.

Als je hangmat niet meer in je tuin past of je wilt wat anders, kun je altijd nog kiezen voor een tuinstoel met voetenbankje of tuinbank. Een fijn plekje om even te relaxen en te genieten van de buitenlucht.

Of ga voor een complete tuinset met tafel en stoelen, zodat je ook lekker buiten kunt eten! Welke tuinmeubels jij trendy vindt, is natuurlijk helemaal aan jou. Maar één ding is zeker: hangmatten zijn helemaal in.

#4 Een kleine zwemvijver aanleggen?

Een tuin met een zwemvijver is niet alleen heel mooi, maar ook verfrissend in de zomer. Steeds meer tuinen krijgen dan ook een kleine zwemvijver, waarin je lekker even kunt afkoelen.

Aan de slag!

Kortom, er komt heel wat kijken bij het aanleggen van een tuin met de laatste tuintrends. Maar gelukkig is er genoeg inspiratie te vinden en kun je precies laten maken wat jij wilt! Wacht dus niet langer en ga aan de slag om ook jouw tuin helemaal up-to-date te maken. Tot in de tuin!

Laatste nieuws