What's all the fuZZ about?

tuinhuis inrichten

Inrichten van je Tuinhuis: Tips & Advies

Heb je een tuinhuis? Dan wil je vast ook weten hoe je deze het beste kunt inrichten. Er zijn verschillende mogelijkheden, en daarom geven we je hier wat tips & advies. Zo weet je zeker dat je tuinhuis optimaal benut wordt!

Welke spullen kan je allemaal kwijt in een tuinhuis?

Dit is afhankelijk van de grootte van het tuinhuis, maar in principe kan je er alles kwijt wat je maar wilt. Denk aan tuinmeubelen, tuinspullen, gereedschap, tuinkussens, etc. Het enige wat je moet doen is ervoor zorgen dat alles netjes opgeruimd blijft.

Hoe kan je dit slim inrichten?

Een tuinhuis is de perfecte plek om al je buitenmateriaal netjes op te ruimen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je wat tips:

  • In het najaar kun je tuinmeubelen en tuinkussens in het tuinhuis opruimen. Zo zijn ze beschermd tegen vorst en regen, en hoef je ze niet telkens weer naar binnen te halen.
  • Gereedschap kun je ophangen aan een wandrek. Dit is niet alleen netter dan dat het allemaal rondslingert, maar zo weet je ook precies waar alles is. Als je tuinhuis voorzien is van elektriciteit, kan je er een koelkast neerzetten. Zo heb je tijdens de warme zomermaanden altijd iets te drinken binnen handbereik!
  • Je BBQ kun je ook in het tuinhuis plaatsen. Op die manier hoef je deze niet steeds naar buiten te sjouwen, en is hij beschermd tegen weer en wind.
  • Zorg ervoor dat er voldoende (opberg)ruimte is. Koop eventueel extra kastjes of plankjes als je tuinhuis hierom vraagt. TIP: Een oude kast kan hier perfect doen als extra opslagruimte.
  • Ruim af en toe eens goed op, zodat je tuinhuis niet te vol raakt. Gooi weg wat je niet meer gebruikt of breng het naar de kringloopwinkel.
  • Maak gebruik van tuinhuisjes met een afdak. Zo heb je ineens een pak extra ruimte!

tuinhuis inrichting

Gebruik je tuinhuis niet alleen als opbergruimte

Je tuinhuis kan namelijk heel gezellig ingericht worden! Zet een tuintafel met stoelen neer, en je hebt ineens een plek om buiten te eten of te lunchen. Of hang een paar mooie foto’s of schilderijtjes op, en je tuinhuis is meteen wat huiselijker.

Plaats een bankje of ligstoel, zodat je hier lekker kunt relaxen in de zomermaanden. TIP: Hang er een tuinhuisposter of tuinschilderij boven, zodat je nog meer in de sfeer komt! En als je tuinhuis voorzien is van elektriciteit, kan je er een radio neerzetten.

Kortom: er zijn heel wat mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw tuinhuis optimaal wordt benut!

tuinhuis schilderen

Je tuinhuis schilderen?

Wanneer je tuinhuis een opknapbeurt nodig heeft, denk dan eens aan het schilderen ervan. Dit is niet alleen een goede manier om het tuinhuis te beschermen, maar je kunt er ook voor kiezen om het tuinhuis een andere kleur te geven. Of ga voor één van de trendy tuinhuiskleuren van dit jaar, zoals grijs of pastelkleuren. Je tuinhuis schilderen kan je ook makkelijk zelf!

Laatste nieuws