What's all the fuZZ about?

zwemvijver

Een Zwemvijver: Wat is het Precies en Hoe Werkt Het?

Een zwemvijver is een vijver waarin je kunt zwemmen en je vindt ze in alle maten. Misschien ben je wel gelimiteerd in ruimte en heb je eerder nood aan een kleine zwemvijver. Dat kan perfect!

De werking van een zwemvijver is behoorlijk ingewikkeld en daarom leek het ons een goed idee om dit artikel te schrijven. We gaan in op hoe een zwemvijver werkt en lichten ook nog even de voordelen van zo’n vijver toe. Wil je weten of een zwemvijver iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Hoe kies je voor een zwemvijver of een zwembad?

Een zwemvijver werkt op een heel andere manier dan een traditioneel zwembad. Zo is het niet nodig om chlorine bij te doseren in een zwemvijver. Dit komt doordat er sprake is van een natuurlijk filtratiesysteem. Een zwemvijver werkt met planten en bacteriën die ervoor zorg dragen dat het water schoon blijft. Je kan kiezen voor verschillende soorten plantjes, de meest populaire keuze zijn waterlelies.

De werking van een zwemvijver is dus behoorlijk anders dan die van een traditioneel zwembad. Dit heeft natuurlijk ook verschillende gevolgen op vlak van onderhoud. Een zwemvijver vraagt meer onderhoud dan een traditioneel zwembad, maar daar staat wel tegenover dat je geen chemische producten hoeft bij te kopen. Zo ben je dus uiteindelijk goedkoper uit!

Een zwemvijver is dus een duurzame en natuurlijke optie wanneer je op zoek bent naar een plek om te kunnen zwemmen. De werking ervan is uniek en het onderhoud hoeft ook niet veel tijd in beslag te nemen.

Hoe werkt een zwemvijver?

We gaan nu even in op de werking van een zwemvijver. Zoals we al aangaven werkt een zwemvijver met planten en bacteriën die ervoor zorg dragen dat het water schoon blijft. Dit noemen we ook wel een biofilter. De werking is als volgt:

De bacteriën in het water breken de afvalstoffen van de plantjes af. Dit proces zorgt ervoor dat het water gezuiverd wordt.

De wortels van de plantjes absorberen voedingsstoffen uit het water. Dit zorgt ervoor dat er minder voedingsstoffen in het water aanwezig zijn waardoor de algengroei beperkt blijft.

De werking van een zwemvijver is dus behoorlijk simpel, maar toch ook heel uniek! Het biofilter systeem zorgt ervoor dat je geen chemische producten hoeft bij te kopen en toch geniet je van schoon en helder water. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu!

Voordelen van een zwemvijver

We hebben al even kort aangestipt dat er verschillende voordelen zijn wanneer je kiest voor een zwemvijver. Zo is het goed voor het milieu en hoeft het onderhoud niet veel tijd in beslag te nemen. Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Een veilige plek voor kinderen om te spelen. Er zijn geen strenge regels zoals bij een traditioneel zwembad.
  • Een mooie aanwinst voor je tuin. Je kan er niet alleen in zwemmen, maar je kan er ook gewoon van genieten. De vijver gaat helemaal op in de natuurlijke uitstraling van je tuin.
  • Een zwemvijver is ontspannend. Het water werkt rustgevend en je kan heerlijk ontspannen in je tuin.

Een zwemvijver is dus een unieke en natuurlijke optie wanneer je op zoek bent naar een plek om te kunnen zwemmen. De werking ervan is simpel, maar toch ook heel uniek! Het biofilter systeem zorgt ervoor dat je geen chemische producten hoeft bij te kopen en toch geniet je van schoon en helder water. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Genieten maar!

Laatste nieuws