What's all the fuZZ about?

Schuifpoort

Soorten Garagepoorten: Welke Poort is geschikt voor mijn Garage?

Garagepoorten zijn er in vele soorten en maten. Maar welke garagepoort is geschikt voor jouw garage? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een garagepoort. In dit artikel bespreken we de soorten garagepoorten en geven we advies over welke poort geschikt is voor jouw situatie want het gaat om meer dan een het kiezen van de leukste kleur.

sectionale garagepoort

Sectionale garagepoort

Sectionalen zijn de meest populaire soort garagepoort. Deze poort is opgebouwd uit verschillende panelen die horizontaal in een soort accordeon aan elkaar bevestigd zijn. Sectionalen hebben veel voordelen. Zo is de poort soepel te openen en sluiten, je hebt geen ruimte voor het openen van de poort nodig en sectionalen zijn goed geĆÆsoleerd waardoor er weinig kou doorheen komt. EĆ©n nadeel van sectionalen is dat ze relatief duur zijn in aanschaf.

Schuifpoort

Schuifpoort of de zijdelingse sectionaalpoort

De schuifpoort is vergelijkbaar met de sectionaalpoort, maar in plaats van dat de poort open gaat zoals een accordeon, schuift deze poort open. Dit kan erg handig zijn als je weinig ruimte hebt voor het openen van de garagepoort. Daarnaast is het niet nodig om boven de garagepoort een rail te monteren waardoor je minder kans hebt op ongelukken. Een nadeel van de schuifpoort is dat ze minder soepel te bedienen zijn dan sectionalen en dat ze minder goed geĆÆsoleerd zijn.

Kanteldeurpoort

Kanteldeurpoort

De kanteldeurpoort is de meest eenvoudige soort garagepoort. Deze poort wordt aan Ć©Ć©n kant van de opening bevestigd en kan met behulp van een hefsysteem gemakkelijk open- en dichtgedaan worden. Een groot voordeel van de kanteldeur is dat ze relatief goedkoop zijn in aanschaf. Een nadeel is dat je altijd ruimte nodig hebt voor het openen van de poort omdat deze poort niet opzij schuift.

Rolluikpoort

Rolluikpoort

Een rolluik is eigenlijk een soort grote rolgordijn die je voor je garageopening kunt hangen. Een rolluik heeft veel voordelen. Zo is het eenvoudig te bedienen, kan het in iedere soort opening geplaatst worden en ze zijn goed geĆÆsoleerd waardoor er weinig kou doorheen komt. Daarnaast biedt een rolluik ook extra beveiliging voor je garage omdat het moeilijk te forceren is. Een nadeel van een rolluik is dat ze minder soepel te bedienen zijn dan sectionalen of schuifpoorten.

Zijn garagepoorten altijd automatisch te openen?

Nee, garagepoorten hoeven niet altijd automatisch te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een handmatig te openende garagepoort te kopen. Dit is vaak wel iets goedkoper, maar het kan wel wat meer werk zijn om de poort dagelijks open- en dicht te doen.

Welke soort garagepoort is geschikt voor jouw situatie?

Als je veel ruimte hebt rondom je garage of als je weinig tijd hebt, dan is een automatische garagepoort een goede keuze. Sectionalen zijn de meest populaire soort garagepoort. Deze zijn gemakkelijk te bedienen en geven het meest comfort. Als je minder ruimte hebt of als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, dan is een handmatig openende garagepoort een goede keuze. Welke soort garagepoort je uiteindelijk kiest, hangt af van verschillende factoren. Denk daarom goed na over wat voor jou belangrijk is voordat je een keuze maakt.

Zijn alle garagepoorten inbraakveilig?

Nee, niet alle garagepoorten zijn inbraakveilig. Een standaard kanteldeur is bijvoorbeeld makkelijk te forceren. Als je op zoek bent naar een inbraakveilige garagepoort, dan is een rolluikpoort een goede keuze. Deze zijn moeilijk te forceren en bieden dus extra beveiliging voor je garage.

Hoe lang gaat een garagepoort mee?

Een garagepoort kan ongeveer 15 tot 20 jaar meegaan. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort garagepoort, de kwaliteit van de poort en hoe vaak je de poort gebruikt. Over het algemeen geldt: hoe beter je voor je garagepoort zorgt, hoe langer hij meegaat.

 

Garagepoorten kunnen namelijk relatief duur zijn in aanschaf. Denk dus goed na over wat je noden en mogelijkheden zijn.

Laatste nieuws