What's all the fuZZ about?

plant tegen muggen

Planten tegen Muggen: Hoe voorkom je Insectenbeten?

Muggen kunnen behoorlijk vervelend zijn. Ze kunnen niet alleen jeukende insectenbeten veroorzaken, maar ook heel wat ziektes overbrengen. Gelukkig bestaan er planten die muggen afstoten. In dit artikel vertellen we je alles over planten tegen muggen!

Citroenmelisse

De meeste mensen kennen citroenmelisse als een kruid dat gebruikt wordt in allerlei (gezondheids)producten. Maar wist je dat citroenmelisse ook heel effectief is tegen muggen? Muggen houden namelijk niet van de geur van citroentjes en zullen dus snel wegvliegen als ze deze ruiken. Je kan ervoor kiezen om citroenmelisse in je tuin te planten, maar het is ook mogelijk om de plant binnenshuis te houden.

Eucalyptus

Eucalyptus is een boomsoort die vooral bekend staat om zijn frisse geur. Deze geur is niet alleen lekker voor ons mensen, maar ook heel afstotend voor muggen. Eucalyptusbomen kunnen erg groot worden, dus plant deze boom alleen als je er ruimte voor hebt. Wil je toch liever een kleinere plant? Geen probleem, want ook eucalyptusolie is heel afstotend voor muggen.

Lavendel

Lavendel is misschien wel de meest populaire plant als het gaat om planten die muggen afstoten. De geur van lavendel is namelijk heel sterk en ze houden er dan ook niet van. Lavendel kan je makkelijk zelf kweken, maar je kan de plant ook in potjes kopen bij een tuincentrum of (web)winkel. Tip: plaats een paar lavendelpotjes op strategische plekken in je huis of tuin en muggen zullen snel de benen nemen!

Citroengras

Citroengras is een plant die vooral in Azië veel wordt gebruikt in de keuken. De stengels van de plant smaken namelijk heel lekker in curries en andere gerechten. Maar citroengras is ook heel afstotend voor muggen. De plant ruikt namelijk heel sterk naar citrusvruchten, waar muggen ook helemaal niet van houden. Citroengras is helaas wel wat lastiger te kweken dan de meeste andere planten op dit lijstje. Je kan het beste zaden of plantjes kopen bij een tuincentrum of (web)winkel.

Andere middeltjes tegen muggen?

Naast planten zijn er ook allerlei andere mogelijkheden om muggen te weren. Zo kan je speciale anti-muggensprays gebruiken of eucalyptusolie aan je (zonne)olie toevoegen. Maar planten tegen muggen zijn natuurlijk altijd het fijnst! Welke plant ga jij houden?

Laatste nieuws