What's all the fuZZ about?

Outdoor lamp on yard lawn for garden lighting in summer park

Tuinverlichting: Soorten, Kostprijs en Wat te Kiezen

Tuinverlichting is onmisbaar in de tuin. Het zorgt voor sfeer en maakt het ook ’s avonds mogelijk om nog even in de tuin te zitten of te genieten van een drankje. Maar welke soort tuinverlichting moet je kiezen? En wat is de beste keuze qua prijs-kwaliteit? In dit artikel geven we je graag wat meer informatie over tuinverlichting!

Er zijn verschillende soorten tuinverlichting te koop. Je hebt tuinverlichting op batterijen, tuinverlichting met een solar panel en tuinverlichting die je aansluit op het lichtnet. Wat is de beste keuze?

Tuinverlichting op batterijen of met solar?

Tuinverlichting op batterijen is ideaal als je geen mogelijkheid hebt om tuinverlichting aan te sluiten op het lichtnet. Solar tuinverlichting is weer een stuk duurzamer, omdat je hiermee geen energie uit het stopcontact hoeft te halen. Wel is solar tuinverlichting afhankelijk van het weer, dus in de wintermaanden zal de tuinverlichting minder lang branden dan in de zomermaanden.

Let op de vereiste IP-waarde bij de aankoop van je verlichting

Als je tuinverlichting wilt aansluiten op het elektriciteitsnet, is er tuinverlichting te koop die hier geschikt voor is. Deze verlichting dient waterdicht te zijn met als ip-waarde 44 of 65. Dit soort tuinverlichting wordt vaak wat duurder geprijsd, maar je hebt wel altijd licht in de tuin en hoef je niet steeds batterijen te vervangen.

De kostprijs van tuinverlichting is dus afhankelijk van het soort tuinverlichting dat je kiest. Solar tuinverlichting is vaak wat goedkoper in aanschaf, maar tuinverlichting op batterijen of tuinverlichting die je aansluit op het elektriciteitsnet zullen iets duurder zijn. Kies voor jezelf welke optie het beste past en ga dan naar een tuincentrum of doe online inspiratie op! Op die manier vind je vast de perfecte tuinverlichting voor jouw tuin.

We hopen dat dit artikel je wat meer informatie heeft gegeven over tuinverlichting!

Laatste nieuws