What's all the fuZZ about?

strakke vijver kleine tuin

Vijver in je Kleine Tuin: Strak Aangelegd

Vijvers zijn prachtig om te zien in een grote tuin, maar ook in een kleine tuin passen ze heel goed. Ook een kleine zwemvijver behoort vaak tot de mogelijkheden. Heb je weinig ruimte, dan is het aan te raden om de vijver slim in te richten. In dit artikel lees je hoe je dat doet!

Wat geeft een vijver een strakke, moderne uitstraling?

Een strak aangelegde vijver in je kleine tuin is niet alleen mooi om te zien, het geeft ook een rustgevend effect. Vijvers met een strakke lijn zorgen ervoor dat de tuin ruimtelijk en open oogt. Daarnaast zorgt een vijver met strakke lijnen ervoor dat het oog niet wordt afgeleid door andere elementen in de tuin. Veelal krijgen krijgen deze de vorm van een rechthoek, een vierkant of een L. Het gebruik van rechte lijnen is het voornaamste om tot een modern geheel te komen.

Hoe leg je een strakke vijver aan?

Om een ​​strakke vijver aan te leggen in je kleine tuin, moet je eerst een goed plan maken. Bepaal waar de vijver precies komt te liggen en welke afmetingen hij gaat krijgen. Zoals eerder besproken werk je met rechte lijnen om tot een strakke uitstraling te komen.

Als je dat hebt gedaan, is het tijd om aan de slag te gaan met het graven van de vijverput. Zorg ervoor dat de put perfect recht is, zodat je later geen problemen krijgt met het aanleggen van de vlakke bodem.

Als je vijverput is gegraven, is het tijd om de vijver te plaatsen. Je kan hiervoor een voorgevormde vijver gebruiken en deze ingraven. Of je gebruikt een vijverfolie die je zelf makkelijk kan leggen. Zorg er hier voor dat de folie strak over de vijverput is getrokken, zodat er geen rimpels in komen te zitten. Als alles goed is aangelegd, kan je verder met het aanleggen van de vlakke bodem.

De vijverrand werkt het geheel af

Als laatste step moet je ervoor zorgen dat de vijverrand strak en modern oogt. Dit doe je door te kiezen voor een strakke, moderne vijverrand. Vijverranden zijn er in allerlei soorten en maten, dus er is vast wel een rand die perfect past bij de stijl van jouw tuin.

Genieten maar

En dan is je strak aangelegde vijver in je kleine tuin klaar! Geniet van het mooie uitzicht en de rustgevende sfeer die de vijver met zich meebrengt. Vijvers zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze hebben ook een positief effect op je tuin. Vijvers helpen namelijk bij het reguleren van de temperatuur en bevorderen de luchtcirculatie. Dit zorgt ervoor dat je tuin gezonder is en langer mooi blijft!

Laatste nieuws