What's all the fuZZ about?

Modern house with garden swimming pool and wooden deck

Zwembad op Helling Plaatsen

Het plaatsen van een zwembad op een helling is niet zo heel ingewikkeld. Zeker als je de juiste informatie en hulp inschakelt, kan het allemaal vlot verlopen. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden die er zijn om je zwembad te plaatsen en geven we wat tips mee. Zoek je inspiratie of wil je meer weten over de verschillende opties? Lees dan snel verder!

Ingebouwd zwembad of een opzetmodel?

Als je besluit om je zwembad op een helling te plaatsen, is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden er zijn. Zo kan je kiezen voor een ingebouwd zwembad, of een opzetmodel. Ook is het belangrijk om na te denken over de afmetingen van het zwembad. Wil je bijvoorbeeld een groot bad, of is een kleiner model voldoende? Heb je genoeg ruimte voor een ingebouwd zwembad?

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een zwembad op een helling?

Als je ervoor kiest om een zwembad op een helling te plaatsen, moet je er wel rekening mee houden dat dit wat extra werk met zich meebrengt.

  • Zo is het belangrijk om de grond goed te verstevigen, zodat het bad niet kan wegzakken.
  • Je moet extra aandacht besteden aan de afvoer van het water, want water stroomt nu eenmaal altijd naar het laagste gebied.
  • Ook al zit je met een helling, je dient de ondergrond naar een waterpas niveau te brengen alvorens met de opbouw te starten. De aankleding pas je nadien aan naargelang de mogelijkheden.

Hulp inschakelen bij het plaatsen van je zwembad

Als je er niet helemaal uitkomt bij het plaatsen van je zwembad op een helling, of als je gewoon geen zin hebt om dit allemaal zelf te doen, kan je altijd hulp inschakelen. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van zwembaden en die weten precies wat er nodig is.

Zo weet je zeker dat alles goed geplaatst wordt en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele problemen.

Laat die zomer maar starten

Het plaatsen van een zwembad op een helling is dus mogelijk, maar je moet wel even goed nadenken over de verschillende opties die er zijn. Zorg ervoor dat je alles goed uitzoekt en neem desnoods hulp inschakelen om er zeker van te zijn dat alles perfect geregeld is. Eén van de voordelen als je ervoor kiest om je zwembad op een helling te plaatsen, is dat je hierdoor een prachtig uitzicht hebt. Ook is het fijn om in de zomer te kunnen afkoelen in je eigen zwembad en hoeft je niet meer de deur uit. Zeker als je kinderen hebt, is dit ideaal!

Laatste nieuws