What's all the fuZZ about?

Zonnebloemen In Een Pot

Zonnebloemen in een pot: tips om ze te kweken en verzorgen

Zonnebloemen zijn prachtige bloemen om in je tuin of op je terras te hebben staan. Maar zetten ze ook goed in een pot? Ja, zonnebloemen doen het prima in een pot. In dit artikel geven we je tips over hoe je zonnebloemen in een pot kunt kweken en verzorgen.

Soorten zonnebloemen die je in een pot kunt zetten:

– Dwarse zonnebloem (Helianthus annuus ‘Sonnenblume’)

– Goudsbloem (Rudbeckia hirta)

– Zwarte zonnebloem (Helianthus niger)

– Slagroos zonnebloem (Gaillardia pinnatifada)

Welke pot gebruik je best voor zonnebloemen?

Voor zonnebloemen is het belangrijk dat de pot voldoende ruimte biedt aan de wortels. Zorg er dus voor dat je een pot kiest die minimaal 30 cm diep en 30 cm breed is. Daarnaast is het belangrijk dat de pot een goede drainage heeft, zodat het water niet blijft staan in de pot.

Het voordeel van zonnebloemen in een pot is dat je ze makkelijk kunt verplaatsen.

Zonnebloem in een pot kweken

Als je zonnebloemen in een pot wilt kweken, zorg er dan voor dat je een pot gebruikt die groot genoeg is. Zonnebloemen hebben namelijk veel ruimte nodig om te groeien. Vul de pot met aarde en zorg ervoor dat de aarde goed drainage heeft. Geef de zonnebloem regelmatig water, maar laat de aarde nooit uitdrogen.

Zet de zonnebloempot op een plek in je tuin of op je terras waar hij volop kan genieten van de zon. Zonnebloemen hebben namelijk veel zonlicht nodig om goed te groeien. Geef de zonnebloem eens in de twee weken voeding voor bloemen en je zult zien dat hij prachtig bloeit!

Nu je weet hoe je zonnebloemen in een pot kunt kweken, is het tijd om er eentje te gaan kopen of zelf te gaan planten! Zo kun je ze bijvoorbeeld naar een zonniger plekje verplaatsen als het weer minder zonnig is. Veel plezier met je zonnebloempot!

Laatste nieuws