What's all the fuZZ about?

Niveauverschil Tuin Oplossen

Niveauverschil Tuin Oplossen: 4 Simpele Tips

Heb je last van niveauverschil in je tuin? Dan zijn er verschillende manieren om dit eenvoudig en subtiel te integreren in het geheel. In dit artikel geven we 5 simpele tips waarmee je het niveauverschil kunt oplossen. Zo kun je ervoor zorgen dat je tuin er perfect uitziet!

Wanneer is het gebuik van L-profielen noodzakelijk?

Als je niveauverschil hebt in je tuin dan heb je vaak nood aan L-profielen of keerwanden. Deze zorgen ervoor dat je niet wegzakt in je tuin of dat er geen grond afgegraven wordt. Daarnaast zorgen ze ervoor dat het niveauverschil niet groter wordt dan nodig is. Dit is noodzakelijk wanneer het niveauverschil te groot is en je niet meer zonder L-profielen kunt. Tuinen die wat lager gelegen zijn dan die van de buren dienen hier vaak gebruik van te maken. Houdt er rekening mee dat deze keerwanden bijzonder duur zijn in aankoop en je goed moet nadenken of het wel de beste oplossing is voor jouw tuin.

Kan je ook warmere materialen gebruiken?

Ja, naast beton kan je ook materialen gebruiken die meer bijdragen aan de uitstraling van je tuin en tegelijkertijd werken op het niveauverschil. Dit kunnen vaak ook degelijke opties zijn wanneer je niet graag L-profielen of keerwanden gebruikt. Een meer natuurlijke oplossing is bijvoorbeeld het gebruik van houten wanden of steenkorven. Dit is niet alleen mooier, maar ook nog eens milieuvriendelijker dan het gebruik van L-profielen. Houd er wel rekening mee dat deze materialen niet altijd even sterk zijn en je dus niet te veel niveauverschil kunt overbruggen met deze materialen.

Betonnen borders of cortenstaal afboording voor de strakke tuin

Wanneer je niveauverschil in je tuin wilt oplossen en je voorkeur uitgaat naar een strakke look, dan zijn er twee opties die we je kunnen aanraden. Je kan namelijk kiezen voor betonnen borders of voor cortenstaal afboording. Betonnen borders zijn niet alleen sterk, maar ook nog eens mooi afgewerkt. Dit zorgt ervoor dat je niveauverschil niet alleen opgelost wordt, maar dat je tuin er ook nog eens strak uit gaat zien. Cortenstaal afboording is hier een perfecte match voor. Het geeft namelijk net even iets meer sfeer aan de tuin dan alleen maar betonnen borders.

Plantengroei als natuurlijke oplossing

Tot slot kun je niveauverschil in je tuin ook oplossen met plantengroei. Dit is namelijk een natuurlijke oplossing waarmee je hoogteverschillen kunt overbruggen. Planten zijn niet alleen een een degelijke oplossing, maar kan ook nog eens erg mooi uitpakken in je tuin. Wanneer je planten gebruikt om niveauverschil in je tuin op te lossen, zorg er dan wel voor dat je de juiste planten kiest. Zo gaan de iets grotere vaste planten de grond goed vasthouden met hun wortels.

Een keuze kunnen maken?

Het niveauverschil in je tuin kan dus op verschillende manieren worden opgelost. Welke methode je kiest hangt af van het niveauverschil en natuurlijk ook van je budget. Wanneer je niet te veel niveauverschil hebt, kun je ervoor kiezen om dit niveauverschil op te lossen met behulp van natuurlijke materialen.

Laatste nieuws