What's all the fuZZ about?

Wilde Bloemen Zaaien

Wilde Bloemen Zaaien: een Tuin vol Kleur

In het voorjaar is het heerlijk om buiten in de tuin bezig te zijn. Er komen weer allerlei bloemen en planten uit de grond en je tuin komt weer tot leven. Wil je ook wilde of weidebloemen in je tuin? Dan is dit artikel voor jou! In dit artikel leggen we uit hoe je wilde of weidebloemen kunt zaaien, en geven we wat tips om ervoor te zorgen dat je tuin vol kleur komt te staan.

Wat zijn wilde of weidebloemen?

Wilde of weidebloemen zijn bloemen die van nature in weilanden, bossen en bermen groeien. Ze staan bekend om hun mooie kleuren en geuren. Helaas worden wilde bloemen steeds minder vaak gezien, door de aanleg van strakke gazons en het gebruik van chemische middelen in de landbouw. Door wilde bloemen te zaaien, kun je ervoor zorgen dat ze weer terugkomen in je tuin!

Hoe zaai je wilde bloemen?

Zaaien doe je het beste in het voorjaar, tussen maart en mei. Je kunt wilde bloemen zaaien in een border of in een pot of bak op het terras of balkon. Gebruik hiervoor speciale wilde bloemenzaad, dat je kunt kopen bij tuincentra of online. Vergeet niet om de grond voor te bereiden door deze de bovenste 5cm los te harken of te wieden. Zaai het wilde bloemenzaad dan in dunne strepen op een afstand van ongeveer 30 cm uit elkaar. Borstel lichtjes met je hand over de grond, zodat het zaad bedekt is met een laagje aarde. Geef vervolgens regelmatig water, zodat de grond niet uitdroogt en het zaad kan kiemen.

Volgend jaar nieuwe bloemen?

Na ongeveer twee weken zullen de eerste wilde bloemen uitkomen. Wil je dat er nog meer wilde bloemen in je tuin komen? Zaai dan elk jaar opnieuw! Op deze manier creëer je langzaam maar zeker een mooie bloementuin met allerlei verschillende soorten wilde bloemen.

Laatste nieuws