What's all the fuZZ about?

lelijke schutting camoufleren

Hoe je een lelijke schutting camoufleert: tips en tricks

Een lelijke schutting in je tuin is zonde. Veel mensen geven hun tuin veel aandacht, maar letten niet zo goed op de schutting. Een lelijke schutting kan echter het uitzicht van je tuin verpesten. Gelukkig kun je dit gemakkelijk oplossen door de schutting te camoufleren. In dit artikel lees je alles over hoe je dat doet!

Het is het belangrijk om te overwegen hoeveel tijd en budget je wenst te besteden. Sommige mensen willen graag een compleet nieuwe schutting bouwen, terwijl anderen liever wat simpeler materiaal gebruiken om de lelijke schutting te bedekken.

Wat zijn mogelijke opties die het uitzicht direct verbeteren?

Bepaalde planten die snel groeien, kunnen ervoor zorgen dat de schutting minder lelijk wordt. Kies bijvoorbeeld voor leivormige of bolvormige coniferen, of opteer voor een leiboom. Deze bomen zijn perfect om een lelijke schutting te camoufleren en geven je tuin direct meer sfeer.

Als je tuin niet zo groot is, kun je ook kiezen voor klimplanten. Denk aan wisteria, clematis of jasmijn. Klimplanten zijn niet alleen een mooie toevoeging aan je tuin, ze helpen ook om de lelijke schutting te camoufleren. Je kunt de planten laten groeien langs de schutting of ervoor kiezen om ze in potten te planten. Potten zijn echter wel afhankelijk van het weer en vorst.

Kan je de schutting schilderen langs jouw zijde? Informeer bij je buur of dit mogelijk is. Een leuke kleur kan al wonderen doen voor het uiterlijk van de schutting en je tuin. Het geeft je tuin meteen een andere uitstraling.

Als je wat meer tijd en budget hebt, kun je er ook voor kiezen om een mooie heg of haag voor de schutting te planten. Dit is wel een grotere investering, maar het resultaat mag er dan ook zijn! Een leuke heg of haag geeft je tuin meteen een gezellige en sfeervolle uitstraling.

Aan de slag met deze tips!

Met deze tips kun je makkelijk een lelijke schutting camoufleren. Het is belangrijk om te overwegen wat voor jouw situatie het beste werkt. Snelle groeiende planten, klimplanten of misschien toch een compleet nieuwe schutting? Alles is mogelijk en afhankelijk van je eigen praktische mogelijkheden! Wil je een meer structurele aanpak? Informeer bij je buur of gemeente voor eventuele regelgeving. Hopelijk heb je nu wat inspiratie opgedaan en kan je aan de slag!

Laatste nieuws