What's all the fuZZ about?

keramische tegels

8 Schoonmaaktips voor Keramische Tegels: zo blijven ze mooi!

Wil je dat je keramische tegels er nog jaren als nieuw uitzien? Lees dan onze tips om ze schoon te maken! Tegels zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting van je huis. Je wilt toch niet dat ze vies worden en eruit gaan zien alsof ze jarenlang niet zijn schoongemaakt? Daarom geven we je hier 8 handige tips voor het reinigen van keramische tegels! LET OP! Iedere tip eerst testen op een niet zichtbare tegel alvorens je hele vloer onder handen te nemen.

Tip #1: Gebruik een keramische tegelreiniger

Als je keramische tegels wilt reinigen, is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Er zijn speciale keramische tegelreinigers verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn voor dit soort oppervlakken. Het is altijd aan te raden om eerst een kleine testplaats schoon te maken voordat je het hele oppervlak gaat behandelen. Zo weet je zeker dat het product niet schadelijk is voor je keramische tegels.

Tip #2: Gebruik een sopje

Als je keramische tegels gaat stomen, is het belangrijk dat je eerst een sopje maakt. Dit doe je door wat zeep in warm water op te lossen. Gebruik vervolgens een microvezeldoek om de tegels mee af te nemen. Wrijf de tegels hierbij niet hard, maar ga rustig aan om krassen op het oppervlak te voorkomen.

Tip #3: Gebruik een stoomreiniger

Een andere manier om keramische tegels schoon te maken is door gebruik te maken van een stoomreiniger. Dit apparaat maakt gebruik van stoom om vuil en bacteriën los te weken. Het is een krachtig hulpmiddel, dus je moet wel voorzichtig zijn met het gebruik ervan. Zorg ervoor dat je de stoomreiniger niet direct op de keramische tegels zet, maar houdt hem een paar centimeter boven het oppervlak.

Tip #4: Gebruik azijn (meest gebruikte tip)

Azijn is een natuurlijke reiniger die je gemakkelijk kunt gebruiken voor het schoonmaken van keramische tegels. Doe wat azijn op een doek en wrijf de keramische tegels hiermee in. Laat de azijn vervolgens even intrekken en maak daarna het oppervlak weer schoon met water. Azijn is een krachtige reiniger, dus je moet wel voorzichtig zijn met het gebruik ervan.

Tip #5: Gebruik bakpoeder

Bakpoeder is een andere natuurlijke reiniger die je kunt gebruiken om keramische tegels schoon te maken. Meng een beetje bakpoeder met water totdat er een papje ontstaat. Wrijf dit papje vervolgens over de keramische tegels en laat het even intrekken. Maak daarna het oppervlak weer schoon met water. Bakpoeder is een krachtige reiniger, dus je moet wel voorzichtig zijn met het gebruik ervan.

Tip #6: Gebruik citroensap

Citroensap is niet alleen een smaakmaker, maar kan ook keramische tegels schoonmaken. Doe wat citroensap op een doek en wrijf de keramische tegels hiermee in. Laat het sopje vervolgens even intrekken en maak daarna het oppervlak weer schoon met proper water. Citroensap is een krachtige reiniger, dus hier ook voorzichtig mee omspringen.

Tip #7: Gebruik witte azijn

Witte azijn is een sterkere variant van azijn die je kunt gebruiken om keramische tegels schoon te maken. Doe wat witte azijn op een doek en wrijf de keramische tegels hiermee in. Voor een grote oppervlakte gebruik je hiervoor natuurlijk emmer en dweil. Nadien goed schoonmaken met proper water.

Tip #8: Gebruik ammoniak

Ammoniak is een krachtige reiniger die je kunt gebruiken om keramische tegels schoon te maken. Doe wat ammoniak in een emmer met water en dweil hiermee het oppervlak. Ammoniak is een zeer sterk middel, dus je moet hier extra voorzichtig zijn bij het gebruik ervan. Zorg er daarnaast ook voor dat je goed ventileert tijdens het schoonmaken.

Als je keramische tegels wilt schoonmaken, is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Weet dat er speciale keramische tegelreinigers verkrijgbaar zijn die speciaal ontworpen zijn voor dit soort oppervlakken. Het is altijd aan te raden om eerst een kleine testplaats schoon te maken voordat je het hele oppervlak gaat behandelen. Zo weet je zeker dat het product niet schadelijk is voor je tegels.

Laatste nieuws