What's all the fuZZ about?

verse bloemen in epoxy

Schalen met Verse Bloemen in Epoxy: Zo Maak je Ze!

Wil je zelf een schaal maken met verse bloemen in epoxy? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet! We geven tips en tricks over het bewerken van de bloemen, het mengen van de epoxy en het aanbrengen van de laag. Ook laten we zien hoe je een mooie glanslaag aan je schaal kunt toevoegen. Succes!

Wat heb je allemaal nodig?

  • verse bloemen
  • epoxy
  • kleuren
  • glanslak
  • egale mal die als vorm kan dienen

Kies je bloemen uit en snijd ze in stukjes

Haal de stelen van de bloemen weg en gooi die weg. Als je klaar bent met snijden, leg dan alle bloemenstukjes in een schaal. Je kan allerlei bloemen of andere groenelementen gebruiken, dus laat je creativiteit de vrije loop!

Voeg epoxy toe

Epoxy is een soort lijm die je gebruikt om materialen aan elkaar te lijmen. In dit geval gebruiken we het om de bloemenstukjes vast te zetten in de schaal. Als je epoxy gaat gebruiken, moet je er wel rekening mee houden dat het erg giftig is. Zorg ervoor dat je goed ventileert en draag altijd een mondkapje of adembescherming!

Meng de epoxy volgens de aanwijzingen op het pak. Dit doe je door twee componenten epoxy samen te gieten totdat het een egale massa is. Giet dit over de bloemen heen zodat ze helemaal bedekt zijn. Laat de epoxy nu 24 uur opstijven. Meng de epoxy volgens de aanwijzingen op het pakket. Voeg vervolgens naar keuze kleuren toe aan de epoxy totdat je tevreden bent met het resultaat.

Hoe kan je epoxy mooi laten glanzen?

Als je klaar bent met het mengen van de epoxy, kan je ervoor kiezen om een glanslaag aan te brengen. Hiervoor gebruik je een glanslak of een ander soort lak. Lak is niet per se nodig, maar het geeft wel een mooi effect! Breng de lak aan met een kwast of roller en laat het drogen volgens de aanwijzingen op het pakket. Je schaal is nu klaar om te showen!

Laatste nieuws