What's all the fuZZ about?

Bathroom interior with toilet bowl

Hoe je zelf je toilet ontstopt met keukenmiddeltjes

Zelf je toilet ontstoppen kan soms nodig zijn. Bijvoorbeeld als er een verstopping zit en het water niet meer goed door de wc gaat. Er zijn verschillende manieren om dit zelf te doen, maar welke methode het beste bij jou past hangt af van de situatie. In dit artikel geven we een aantal keukenmiddeltjes die je kunt proberen om je toilet te ontstoppen. Succes!

  • Ontstoppen met een zuurmiddel: dit kan zijn azijn, cola of citroensap. Giet een liter van het middel in het toilet en laat het voor een uur intrekken. Spoel vervolgens door met kokend water.
  • Gebruik baksoda: giet een halve kopje baksoda in de wc en voeg daarna twee liter kokend water toe. Laat dit voor ongeveer tien minuten staan en spoel daarna door met koud water.
  • Gebruik zout: giet een halve kop zout in het toilet en voeg daarna twee liter kokend water toe. Laat dit voor ongeveer tien minuten staan en spoel daarna door met koud water.
  • Maak liefst geen gebruik van een chemisch ontstoppingsmiddel want dit is bijzonder slecht voor het milieu. Indien je hier wel voor kiest volg dan de aanwijzingen op het etiket van het middel. Giet het middel in de wc en laat het voor de aangegeven tijd intrekken.

Als je zelf je toilet wilt ontstoppen, zijn dit een aantal keukenmiddeltjes die je kunt proberen. Succes!

Indien het niet lukt raadpleeg dan een loodgieter. Hij zal je kunnen helpen zonder dat er schade ontstaat aan de wc of de afvoer.

Laatste nieuws