What's all the fuZZ about?

onderhoudsvriendelijke vloer

Onderhoudsvriendelijke Vloer: 6 Soorten die je kunt kiezen

Als je een onderhoudsvriendelijke vloer wilt hebben, dan zijn er verschillende soorten te kiezen. Hierbij geven we 6 verschillende opties: laminaat, parket, marmoleum vinyl, tegels en kurk. Elk van deze soorten onderhoudsvriendelijke vloeren heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Lees verder om erachter te komen welk type onderhoudsvriendelijke vloer het beste bij jouw situatie past!

Laminaat past in ieder huis

Laminaat is een onderhoudsvriendelijke vloeroptie die steeds populairder wordt. Laminaatvloeren zijn gemaakt van kunststof en hebben een toplaag van hout. Ze zijn makkelijk schoon te maken en kunnen tegen een stootje. Ook zijn ze vaak goedkoper dan andere onderhoudsvriendelijke vloeren, zoals parket of marmoleum. Een nadeel van laminaatvloeren kan zijn dat ze minder duurzaam zijn dan andere opties.

De warmte van hout

Parket is een onderhoudsvriendelijke vloeroptie die wat duurder is, maar ook meer duurzaam. Parketvloeren zijn gemaakt van massief hout en kunnen dus wat beter tegen slijtage. Ook zijn parketvloeren makkelijk schoon te maken en ze geven je interieur een luxe uitstraling. Een nadeel van parket kan zijn dat het relatief ongemakkelijk is om te leggen in vergelijking met laminaat of vinyl.

Marmoleum kennen we allemaal

Marmoleum is een onderhoudsvriendelijke vloeroptie die gemaakt is van linoleum. Marmoleumvloeren zijn duurzaam, makkelijk schoon te maken en hebben een natuurlijke uitstraling. Een nadeel van marmoleum kan zijn dat het wat prijzig is in vergelijking met laminaat of vinyl.

Vinyl is helemaal terug van weggeweest

Vinyl is een onderhoudsvriendelijke vloeroptie die steeds populairder wordt. Vinylvloeren zijn makkelijk schoon te maken, onderhoudsvriendelijk en vaak goedkoper dan andere onderhoudsvriendelijke vloeren. Een nadeel van vinylvloeren is dat ze minder duurzaam zijn dan bijvoorbeeld parket of marmoleum.

Tegels in alle vormen en maten

Tegels zijn een onderhoudsvriendelijke vloeroptie die steeds populairder wordt. Tegels zijn makkelijk schoon te maken en vaak goedkoper dan andere onderhoudsvriendelijke vloeren. Een nadeel van tegels is dat niet iedere soort even onderhoudsvriendelijk is. Sommige soorten tegels zijn poreus en kunnen dus vlekken gaan vertonen. Andere soorten zijn minder onderhoudsvriendelijk en kunnen een glans gaan verliezen naarmate ze vaker worden schoongemaakt. Kies dus altijd een onderhoudsvriendelijke tegelsoort als je tegels in je huis wilt!

Kurk als duurzaam alternatief

Een laatste onderhoudsvriendelijke vloer is kurk. Kurkvloeren zijn onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en duurzaam. Een nadeel van kurk is dat het wat prijzig is in vergelijking met laminaat of vinyl.

Je vloer kiezen blijft een persoonlijke keuze

Welke vloer je ook kiest, het is belangrijk om te weten hoe je de vloer moet onderhouden. Zorg ervoor dat je de vloer regelmatig stofzuigt of dweilt en gebruik onderhoudsmiddelen die geschikt zijn voor het type onderhoudsvriendelijke vloer dat je hebt. We hebben het gehad over de meest voorkomende vloersoorten maar denk ook bijvoorbeeld aan een trendy vloeroplossing zoals microcement, welke ook bijzonder onderhoudsvriendelijk blijkt te zijn. Als je de vloer goed onderhoudt, dan kan hij jarenlang meegaan!

Laatste nieuws