What's all the fuZZ about?

Hoya kerrii gebroken hartjes plant

De Gebroken Hartjes Plant: Een Ode Aan De Liefde

Wie kent het niet? Je voelt je plots een beetje down, je hart voelt zwaar en je weet gewoon dat er iets mis is. Misschien is het de liefde die je verlaten heeft of misschien ben je gewoon gestresseerd. In ieder geval kan een plant vaak wonderen doen: de Gebroken Hartjes Plant, ook wel hoya kerrii genoemd.

Wat is de Gebroken Hartjes Plant?

De Gebroken Hartjes Plant is een klimop die inheems is in Zuidoost-Azië. Deze plant groeit vaak in tropische bossen en kan tot wel 60 cm lang worden. De Gebroken Hartjes Plant heeft ronde, donkergroene bladeren met een lichte nerf erdoorheen. Maar het mooiste aan deze plant zijn toch wel de bloemen: kleine, witte bloemetjes die in clusters groeien. De Gebroken Hartjes Plant bloeit maar heel even, maar gelukkig komt hij vaak meerdere keren per jaar terug.

De Gebroken Hartjes Plant is niet alleen mooi, maar ook erg gemakkelijk te verzorgen. Hij houdt ervan om in een lichte plek te staan, maar kan ook prima tegen schaduw. Water geven doe je ongeveer eens per week en let erop dat de grond altijd vochtig is, maar niet nat. De Gebroken Hartjes Plant is dus ideaal voor mensen die wat minder groene vingers hebben.

Waarom zou je de Gebroken Hartjes Plant kopen?

Naast het feit dat de Gebroken Hartjes Plant erg makkelijk te verzorgen is, heeft hij ook nog eens heel wat voordelen. Zo is het bewezen dat planten stressverlagend werken en kan de Gebroken Hartjes Plant dus helpen als je last hebt van een gebroken hart of gestresseerd bent. Ook zuurstoftoxiciteit wordt door de Gebroken Hartjes Plant verminderd, dus hij is perfect voor in huis. Bovendien zorgt de Gebroken Hartjes Plant ervoor dat je slaapt, want hij produceert namelijk stoffen die je rustgevend vindt. Kortom: de Gebroken Hartjes Plant is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een mooie, gemakkelijke plant met heel wat voordelen.

Hoe lang bloeit het Gebroken hartje of hoya kerrii?

De Gebroken Hartjes Plant bloeit maar heel even, maar gelukkig komt hij vaak meerdere keren per jaar terug. Dit komt doordat de Gebroken Hartjes Plant een epifytische plant is. Epifytische planten groeien vaak op andere planten of bomen en halen hun voeding uit de lucht. De Gebroken Hartjes Plant is dus ideaal voor mensen die wat minder groene vingers hebben.

Hoe hoog wordt een Gebroken hartje?

Een Gebroken hartje kan wel tot 60 cm hoog worden. Hij groeit heel snel en klimt graag, dus je moet er wel op letten dat hij niet tegen iets aankomt waar hij niet tegenaan mag. Gebroken hartjes zijn erg sterk, maar ze kunnen wel breken als ze tegen iets scherps aankomen.

hoya kerrii

Kun je Gebroken hartje ook buiten zetten?

Ja, Gebroken hartje kan prima buiten gezet worden. Let er wel op dat hij niet in de volle zon komt te staan, want dan kan hij verbranden. Gebroken hartje is het liefst in de schaduw of halfschaduw.

Wat doe je als Gebroken hartje niet bloeit?

Als Gebroken hartje niet bloeit, kan dat verschillende oorzaken hebben. Misschien staat hij te veel in de schaduw of heeft hij te weinig water. Het kan ook zijn dat Gebroken hartje nog te jong is om te bloeien. Wacht in ieder geval een paar maanden en probeer dan opnieuw, want meestal komt Gebroken hartje wel weer terug.

Kan je een Gebroken hartje stekken?

Ja, Gebroken hartje is makkelijk te stekken. Je snijdt hiervoor een takje van ongeveer 15 cm van de plant af en steekt het dan in een pot met aarde. Zet de pot op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Geef Gebroken hartje regelmatig water en hij groeit zo weer uit tot een prachtige plant.

Iedereen kan wel wat Gebroken Hartjes Plant gebruiken in hun leven, dus waar wacht je nog op? Gebroken Hartjes Plant is verkrijgbaar in verschillende tuincentra en online. Neem dus snel een kijkje en breng wat meer groen in je leven!

Laatste nieuws