What's all the fuZZ about?

zwarte ramen

Zwarte Ramen: Welke Kleur aan de Binnenkant?

Als je ramen zwart zijn van buiten, welke kleur moet je kiezen voor de binnenkant? Dit is een vraag waar veel mensen mee worstelen. Zwarte ramen geven een heel stoer en modern uiterlijk aan je huis, maar welke kleur moet je dan aan de binnenkant nemen?

Zwart aan de binnenkant van je ramen

Zwart is een optie, maar let wel op dat het niet te donker wordt in je huis. Zwart kan namelijk een heel dreigende en somber uitwerking hebben. Daarnaast is zwart moeilijk schoon te houden, dus als je kiest voor zwart aan de binnenkant van je ramen, moet je er rekening mee houden dat je ze vaker gaat afwassen. Zwart aan de binnenkant van je ramen past goed bij een moderne minimalistische inrichting. Bij een interieur met witte muren zal het zwart sterk aanwezig zijn en de aandacht naar zicht toe trekken. Wanneer je muren aan de binnenkant ook vrij donker van kleur zijn, dan is dit natuurlijk juist andersom.

Wit aan de binnenkant van je ramen

Wit is misschien wel de meest populaire keuze onder mensen met zwarte ramen. Wit geeft een frisse en lichte uitstraling aan je huis en maakt het ook ruimer en lichter. Zeker als je kiest voor een heldere witte kleur, zal het licht goed door laten schijnen en zal je huis er heel ruimtelijk uitzien.

Kies bijvoorbeeld voor een lichtgrijze of crèmekleurige tint als je huis wat rustiger en rustgevender moet uitzien. Deze kleuren zijn minder fel dan wit, maar geven toch nog genoeg licht door. Grijs en crème zijn ook makkelijker schoon te houden dan wit, dus dat is wel zo fijn.

Wat met de voordeur?

De voordeur is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van je huis. Wanneer je kiest voor zwarte ramen, dan is het vaak mooi om de voordeur ook in diezelfde kleur te schilderen of te laten lakken.

Volg je interieur

Zwarte ramen aan de voorkant van je huis zijn heel opvallend en een echte eyecatcher. Maar als je kiest voor zwart aan de binnenzijde, dan kan het wel heel donker worden in huis. Als je nog steeds twijfelt tussen welke kleur te kiezen voor de binnenkant van je ramen, dan is het misschien een idee om je interieur als uitgangspunt te nemen. Zorg ervoor dat alles bij elkaar aansluit en jij zal vast en zeker heel tevreden zijn!

TIP: Na enkele jaren kan je er nog steeds voor kiezen om van kleur te veranderen wanneer de eerste verfbeurt zicht opdringt. Zelfs aluminium ramen schilderen behoort tot de mogelijkheden.

 

Laatste nieuws