What's all the fuZZ about?

Aluminium Ramen Schilderen

Aluminium ramen schilderen: de Stappen én het Resultaat

Bij veel woningen worden aluminium ramen geplaatst. Niet zo gek, want aluminium ramen hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten ramen. Denk hierbij aan de duurzaamheid en het feit dat aluminium ramen niet roesten. Toch kan het soms voorkomen dat je niet tevreden bent over de uitstraling van je aluminium ramen. In dat geval is het mogelijk om deze zelf te schilderen! Lees in dit artikel hoe je aluminium ramen schildert.

Kan je aluminium ramen schilderen?

Jazeker! Aluminium ramen kunnen prima geschilderd worden. Het is wel belangrijk om te weten dat aluminium een zogenaamd ‘non-ferro’ metaal is. Dit houdt in dat het materiaal geen ijzer bevat en daardoor ook niet roest. Bij het schilderen van aluminium ramen moet je dan ook rekening houden met een aantal dingen. Zo dien je bijvoorbeeld te werken met een speciale primer voor aluminium. Deze primer zorgt ervoor dat het aluminium voorbereid wordt op het aanbrengen van verf.

Hoe schilder je aluminium ramen?

Om aluminium ramen te schilderen, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1: maak de aluminium ramen goed schoon met een sopje en een doek. Zorg ervoor dat er geen vuil of stof meer op het aluminium zit.

Stap 2: breng vervolgens een speciale primer voor aluminium aan op de ramen. Laat de primer drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3: als de primer is opgedroogd, kun je beginnen met het aanbrengen van de verf. Gebruik hiervoor een kwast of roller. Laat de verf drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4: na het schilderen moet je aluminium ramen nog beschermen met een laagje lak of vernis. Dit voorkomt dat de verf gaat bladderen of afbrokkelt.

Het resultaat van geschilderde aluminium ramen

Aluminium ramen die geschilderd zijn, hebben een frisse en moderne uitstraling. Daarnaast kun je met verf aluminium ramen in elke gewenste kleur aanbrengen. Zo geef je jouw woning in één keer een compleet nieuwe look!

Aluminium ramen schilderen is een klus die je relatief makkelijk zelf kunt uitvoeren. Je hebt hiervoor wel wat geduld en precisie nodig, maar wanneer je de stappen goed volgt is het resultaat gegarandeerd! Heb je toch liever dat iemand anders de aluminium ramen schildert? Schakel dan een professional in. Zij hebben namelijk de juiste kennis en apparatuur om ervoor te zorgen dat jouw aluminium ramen er weer als nieuw uitzien. Succes met het schilderen van je aluminium ramen!

Laatste nieuws