What's all the fuZZ about?

Pearl Farming and Oysters

Geboortesteen: Welke steen hoort bij welke maand?

Wist je dat elke maand een andere geboortesteen hoort? Elke steen heeft zijn eigen betekenis en werking. In dit artikel lees je alles over geboortestenen: welke steen hoort bij welke maand, wat de betekenis is Ć©n waarom het zo belangrijk is om jouw geboortesteen te kennen.

Geboortestenen zijn al eeuwenlang populair. Mensen geloofden dat geboortestenen krachtige werking hadden en bescherming booden tegen boze geesten. Tegenwoordig dragen we geboortestenen vooral omdat het mooie sieraden zijn, maar de betekenis is nog steeds hetzelfde. Elke geboortesteen heeft namelijk zijn eigen unieke eigenschappen en werking.

Wist je bijvoorbeeld dat diamanten geloofd worden om je te beschermen tegen boze ogen? Diamanten zijn dan ook de perfecte geboortesteen voor maart, want in deze maand is het bovenal belangrijk om je energie goed op te laden.

Wat is jouw geboortesteen? Kennelijk weet je nog niet alles over geboortestenen! In dit artikel lees je precies welke steen bij welke maand hoort. Zo weet je precies welke krachtige werking jouw geboortesteen heeft.

#1 De geboortesteen voor januari

Granaat is een prachtige rode steen die vooral bekend staat om zijn krachtige werking. Granaat geloofd wordt om je te beschermen tegen boze ogen en negatieve energie. De steen geeft je daarnaast ook nog eens extra energie, waardoor hij perfect is voor de donkere dagen in januari.

Dit betekent dat je een extra sterke beschermer aan je sieraad kunt toevoegen. De steen staat namelijk symbool voor kracht en moed, waardoor hij perfect is om negatieve energieƫn buiten te sluiten. Granaat wordt daarnaast ook vaak gedragen door mensen die op zoek zijn naar liefde of meer passie in hun leven. De steen zou namelijk kunnen helpen om je hart te openen, waardoor je meer liefde kunt ontvangen. Wanneer je januari als geboortemaand hebt, is granaat dus echt een aanrader voor jou. De steen biedt namelijk bescherming en geeft je daarnaast ook nog eens extra energie en moed. Bovendien helpt hij je om meer liefde in je leven toe te laten! Granaat is echter wel een kwetsbare steen, waardoor hij voorzichtig gedragen moet worden. Het is daarom aan te raden om je sieraad met granaat niet in het water te dragen en de steen ook niet bloot te stellen aan fel zonlicht.

#2 De geboortesteen voor februari

Amethist is een prachtige paarse steen die vooral bekend staat om zijn kalmerende werking. Amethist wordt namelijk geloofd om je te helpen bij het loslaten van negatieve gedachten en emoties. De steen geeft je daarnaast ook rust en harmonie, waardoor hij perfect is voor de donkere dagen in februari.

Dit betekent dat je een extra sterke beschermer aan je sieraad kunt toevoegen. De steen staat namelijk symbool voor kracht en moed, waardoor hij perfect is om negatieve energieƫn buiten te sluiten. Amethist wordt daarnaast ook vaak gedragen door mensen die op zoek zijn naar rust en harmonie in hun leven. De steen zou namelijk kunnen helpen om je gedachten te kalmeren, waardoor je meer rust kunt ervaren. Wanneer je februari als geboortemaand hebt, is amethist dus echt een aanrader voor jou. De steen biedt namelijk bescherming en geeft je daarnaast ook rust en harmonie.

#3 De geboortesteen voor maart

Aquamarijn is de geboortesteen voor maart en staat symbool voor kracht en moed, waardoor hij perfect is om negatieve energieƫn buiten te sluiten. De steen geeft je daarnaast ook rust en harmonie, waardoor hij perfect is voor de donkere dagen in maart.

Aquamarijn wordt vaak gedragen door mensen die op zoek zijn naar rust en harmonie in hun leven. De steen zou namelijk kunnen helpen om je gedachten te kalmeren, waardoor je meer rust kunt ervaren. Wanneer je maart als geboortemaand hebt, is aquamarijn dus echt een aanrader voor jou. De steen biedt namelijk bescherming en geeft je daarnaast ook rust en harmonie.

#4 De geboortesteen voor april

Diamant is de geboortesteen voor april en staat bekent om zijn krachtige werking. Diamanten worden geloofd om je te beschermen tegen boze ogen en negatieve energie. De edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard. Het is de hardste edelsteen en de naamt komt voort van het Griekse woord ā€˜adamas,’ wat onoverwinnelijk betekent. In het Engels: ā€˜indestructible’ en ‘unconquerable.’ Verder staat de diamant bekend als sumbool voor rijkdom.

#5 De geboortesteen voor mei

Emerald of de smaragd is de geboortesteen voor mei en staat symbool voor liefde, geluk en overvloed. De steen geeft je daarnaast ook rust en harmonie, waardoor hij perfect is voor mensen die op zoek zijn naar liefde of meer passie in hun leven. De steen zou namelijk kunnen helpen om je hart te openen, waardoor je meer liefde kunt ontvangen.

#6 De geboortesteen voor juni

De geboortesteen voor juni is de parel, bekend als de koningin van de edelstenen. Parels staan symbool voor wijsheid, reinheid en kuisheid. De steen is perfect is voor mensen die op zoek zijn naar wijsheid of meer kennis in hun leven. De steen zou namelijk kunnen helpen om je geest te openen, waardoor je meer kennis kunt vergaren.

#7 De geboortesteen voor juli

De geboortesteen voor juli is de robijn. Robijnen staan met hun bloedrode kleur symbool voor passie, liefde en levenskracht. Dragers hiervan zouden een meer positieve levenskracht kennen.

#8 De geboortesteen voor augustus

De geboortesteen voor augustus is de peridoot, een heldere groene steen. Deze geboortesteen staat symbool voor vriendschap en liefde. Dragers van deze steen zouden meer openstaan voor nieuwe sociale contacten en gemakkelijker nieuwe (romantische) relaties aangaan.

#9 De geboortesteen voor september

De geboortesteen voor september is de saffier. Saffieren zijn donkerblauw van kleur en staan bekend als een kostbare edelsteen. De steen staat symbool voor wijsheid, reinheid en kuisheid. De steen is perfect is voor mensen die op zoek zijn naar wijsheid of meer kennis in hun leven. Saffieren worden ook vaak gedragen door mensen die op zoek zijn naar rust en harmonie in hun leven. De steen zou namelijk kunnen helpen om je gedachten te kalmeren, waardoor je meer rust kunt ervaren. Wanneer je september als geboortemaand hebt, is de saffier dus echt een aanrader voor jou. De steen biedt namelijk bescherming en geeft je daarnaast ook rust en harmonie.

#10 De geboortesteen voor oktober

De geboortesteen voor oktober is de opaal. Opalen zijn iriserend van kleur en staan bekend als een kostbare edelsteen. De steen staat symbool voor liefde, geluk en vrede. Bijzonder aan de opaal is het kleurenpallet, dit is uniek voor iedere steen. Weet dat niet iedere opaal voldoende kwalitatief is edelsteen te worden genoemd.

#11 De geboortesteen voor november

De geboortesteen voor november is de topaas. Topazen zijn geel, oranje of bruin van kleur en staan bekend om hun krachtige werking. De steen wordt geloofd om je meer zelfvertrouwen te geven en angsten te laten verdwijnen. Topazen zijn uniek in hun soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard. Het is een harde edelsteen en perfect voor mensen die sterker in het leven willen staan.

#12 De geboortesteen voor december

De geboortesteen voor december is de turkoois. Turkooizen zijn blauwgroen van kleur en zijn uniek in hun soort, ze staan namelijk bekend om de helende werking. Medicijnmannen van over de hele wereld gebruikten deze steen om allerlei kwaaltjes te genezen.

Zijn geboortestenen iets voor jou?

Geloof jij in de werking van geboortestenen en ben je op zoek naar een geboortesteen, dan is het dus belangrijk om te kijken welke betekenis deze heeft voor jou. Sommige stenen zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar liefde of meer passie in hun leven, terwijl andere stenen geschikter zijn voor mensen die op zoek zijn naar rust en harmonie. Kies dus de geboortesteen die het beste bij jou past!

Laatste nieuws